Spies se snažil dostihnout trojici před sebou, Edwardse trápila záhadná únava

Ben Spies si v Mugellu sedmým místem splnil svůj cíl dojet v první desítce. Colin Edwards měl naopak záhadné zdravotní problémy spojené s únavou a nemohl tak využít potenciál dobře připraveného stroje.

Střídavé úspěchy zaznamenali ve Velké ceně Itálie v Mugellu jezdci týmu Monster Yamaha Tech 3. Ben Spies, který nedokončil předchozí dva závody dojel sedmý. Colina Edwardse dnes potkala záhadná únava a závod dokončil až na třináctém místě. Už na startu klesl z pátého až na jedenácté místo.

Spies si za cíl stanovil desáté místo. "Jsem rád, že po zklamání z předchozích dvou závodů odtud odjíždím se solidním bodovým ziskem. Měl jsem skvělý start jel jsem, jak jsem nejlépe mohl, a neudělal příliš mnoho chyb, ale nedařilo se mi přiblížit se jezdcům bojujícím přede mnou. To bylo frustrující," vzpomínal úřadující šampión superbiků, který pak de Punieta, Melandriho a Stonera přece jenom dostihl, ale nedařilo se mu je předjet. "Snažil jsem se co nejdéle udržet co nejblíž. Doufal jsem, se ta skupinka nějak rozdělí a že někoho předjedu, ale nakonec zůstali pohromadě."

Edwards byl naopak zklamán. "Celý víkend šlo vše dobře, motorka fungovala výborně. Použili jsme loňské nastavení z Mugella. Nakonec jsem se ale necítil dobře," vysvětlil Texasan, proč nemohl plně využít potenciálu stroje. "Cítil jsem se velmi brzy unavený a měl jsem problémy se změnami směru. Na této trati je hodně rychlých změn, které jsou klíčové. Ale nejen kvůli tomu jsem byl fyzicky dole. Můžu se jen omluvit týmu a doufám, že zjistím, čím to bylo způsobeno. Zkusím problémy odstranit a v Silverstone být silný."

Šéf týmu Hervé Poncharal přiznal, že tým měl po kvalifikaci velké ambice. Spiese pochválil za dobře odvedenou práci. "Škoda, že se nemohl zapojit do vzrušující bitvy o čtvrté místo," litoval. "Dělal, co mohl, a ukázal, jak je odhodlaný, ale měl problémy s rychlostí na rovinkách." Francouz si posteskl, že Edwards nemohl jet na své obvyklé úrovni. "Svůj potenciál ukázal v kvalifikaci, ale v závodě kvůli svému fyzickému stavu nemohl jet na maximum. Nikdy nepřestal se snahou zlepšit svou situaci," přiznal Poncharal.

Doporučujeme

Články odjinud