Spies vsadil vzadu na měkčí směs a dojel těsně pod pódiem

Ben Spies si pro závod vybral měkčí zadní pneumatiku, ale po deseti kolech se mu vzdálil boj o pódium. Nakonec udržel čtvrtou příčku. Colin Edwards stále optimalizuje nastavení přední části. Dnes dojel osmý.

Úřadující šampión superbiků Ben Spies navázal na svou formu ze Silverstone a ve Velké ceně Nizozemska v Assenu vyjel pro tým Monster Yamaha Tech 3 čtvrté místo. Colin Edwards stále ladí nastavení přední části motocyklu a v závodě skončil osmý.

Spies zvolil nakonec pro závod měkčí zadní pneumatiku a po startu se na chvíli propracoval na druhé místo. Poté klesl za Daniho Pedrosu a Caseyho Stonera, jejichž tempu nakonec nestačil. Nakrátko ztratil i čtvrté místo ve prospěch Andrey Doviziosa, ale nakonec ho v patnáctém kole získal zpět a dotírající dvojici Dovizioso/Randy de Puniet udržel za sebou až do cíle. "Zvolil jsem vzadu měkčí směs, ale nefungovalo to tak dobře, jak jsem doufal v prvních deseti kolech. Andreu jsem předjel zpátky, když mu také začaly odcházet pneumatiky. Bitva o pódium se mi vzdálila a v posledních třech kolech Andrea s Randym dost tlačili. Zabral jsem a zvýšil náskok," vysvětloval Američan, kterému v závěru podkluzovala kola. "Se čtvrtým místem jsem spokojen, neměl jsem dnes rychlost na pódium."

Také Edwards byl spokojen, i když projel cílem až jako osmý. "Nemohl jsem dnes udělat víc, ale vím, že se můžeme zlepšit. Experimentovali jsme s nastavením přední části a bylo to lepší, ale ztrácel jsem čas při brzdění a díky tomu nemohl zatáčet, jak bych chtěl. Drobné ztráty se postupně načítají. Vím, že jsem tu jel lépe než loni, kdy jsem dojel čtvrtý, ale jsem osmý. To je důkaz, že chlapi vepředu jedou neuvěřitelně rychle," myslí si dvojnásobný šampión superbiků. "Byl jsem dlouho za Nickym, ale nikdy jsem se nedostal dostatečně blízko, abych ho předjel. Když se podíváte na Bena, je vidět, že to jde i lépe. Jezdí opravdu dobře a musím mu pogratulovat, protože v posledních dvou závodech byl opravdu úžasný."

Chválou na Bena Spiese nešetřil ani šéf týmu Hervé Poncharal a dodal, že také Edwards našel správný způsob nastavení motocyklu. Tým Monster Yamaha Tech 3 se v pořadí týmů vrátil na čtvrté místo. "Je to pro nás moc důležité. Řekl jsem, že v roce 2010 máme nejsilnější sestavu v naší historii a myslím, že jsme to dnes opět potvrdili," pochvaloval si Poncharal.

Doporučujeme

Články odjinud