Spiese brzy vyřadily technické problémy

Ben Spies sice odstartoval skvěle a držel se na šestém místě za Stonerem, ale zradila ho technika. Colin Edwards měl problémy po celý víkend a závod dokončil na dvanácté příčce.

Tým Monster Yamaha Tech 3 zřejmě nebude ze Španělska odjíždět spokojen. Colin Edwards měl problémy s přilnavostí zadní pneumatiky a dojel dvanáctý. Ben Spies se po startu dostal na šestou pozici, ale v osmém kole musel ze závodu odstoupit.

Edwards připomněl, že se mu v Jerezu za jeho dlouhou kariéru dařilo jen jednou a dnes to rozhodně nebylo."Celý víkend jsem se trápil a nepodařilo se mi předvést tempo, jehož jsem schopen. Od startu jsem měl problémy s přilnavostí zadní pneumatiky. Nemohl jsem se pořádně naklánět. To způsobilo také problémy s přední části, takže jsem měl potíže s vyvážením," rekapituloval Texasan. "Je to přesně stejný problém, jako jsem měl v Kataru, i když mám jiné nastavení. Rád bych závodil. Momentálně si připadám, jako bych jen kroužil a trápil se. Můžu se jen těšit do Le Mans."

Spies ví, že podobné věci se stávají. "Je to škoda. Když jsem se na této trati učil tak rychle, věřil jsem, že máme pro závod dobré nastavení. Měl jsem ale problém s přední částí. Nevím, co to přesně bylo. Motorka nereagovala, jak by měla, což je velká škoda," litoval Spies. "Jel jsem za Caseym, ale snad už v prvním kole jsem věděl, že mám problém. Zkoušel jsem jet dál, ale riskoval bych nehodu, kdybych pokračoval. Z tohoto víkendu si ale můžeme odnést spoustu pozitivního a věřit, že v Le Mans dokážu předvést víc ze svého potenciálu."

Zklamán byl také šéf týmu Hervé Poncharal. Litoval zejména odstoupení Spiese, který se držel vepředu. "Budeme analyzovat data a vše zkontrolujeme s Bridgestonem, abychom zjistili, co přesně problém způsobilo," sliboval uznávaný manažer a dodal, že tým bude řešit rovněž potíže, které po celý víkend brzdily Edwardse.

Doporučujeme

Články odjinud