Statistiky před závodem ve Valencii – slabší kubatury

Statistiky před závodem ve Valencii – slabší kubatury

Kdo z aktuálních jezdců Moto2 již ve Valencii zvítězil? Odpověď nejen na tuto otázku naleznete níže.

Moto2
Čerstvý šampion prostřední kubatury – Johann Zarco – se v posledních dvou letech pokaždé dostal na podium ve Valencii, přičemž v obou případech se jednalo o třetí místo.

Zarco se v této sezóně již čtrnáctkrát podíval na podium, čímž vyrovnal rekord v počtu podií za jednu sezónu v prostřední kubatuře. Tento rekord drží Marc Márquez (rok 2012) a Esteve Rabat (2014).

Esteve Rabat loni ve Valencii vyrážel do závodu jako první. V cíli byl klasifikován jako druhý. Jednalo se o jeho první podium ve Valencii.

Alex Rins má z Valencie také jen jedno umístění na stupních vítězů. Předloni skončil po startu z pole position třetí. Tehdy ještě závodil v kategorii Moto3.

Mika Kallio se ve Valencii dvakrát radoval z vítězství. Poprvé to dokázal roku 2005 ve třídě 125 ccm. Druhé Finovo vítězství ve Valencii se datuje do roku 2007. Tehdy Kallio jezdil kategorii 250 ccm.

Loni GP Valencie Moto2 vyhrál Thomas Lüthi. Zároveň to bylo poprvé, co Lüthi dokázal ve Valencii vybojovat umístění na stupních vítězů.

Kromě Lüthiho a Kallia si radost z výhry ve Valencii užili i následující současní jezdci Moto2: Simone Corsi (125 ccm, rok 2008) a Julian Simon (125 ccm, rok 2009).

Moto3
Všechny tři závody Moto3, které se dosud ve Valencii jely, vyhráli jezdci KTM.

Poslední vítězství jezdce s motocyklem Honda v nejslabší kubatuře na okruhu ve Valencii se datuje do roku 2002. Tehdy závodu kategorie 125 ccm dominoval Dani Pedrosa.

Danny Kent vyhrál v kategorii Moto3 GP Valencie roku 2012. Kent je tak jediným jezdcem aktuálního startovního pole Moto3, který již má na kontě vítězství z Valencie.

Miguel Oliveira byl v posledních pěti závodech letošní sezóny pokaždé na stupních vítězů. Dvakrát byl druhý a třikrát první. Ve Valencii však v předchozích letech nijak výrazné výsledky nezaznamenal. Nejlépe dojel osmý – bylo to loni a vyrážel ze sedmnácté startovní pozice.

Niccolo Antonelli si loni ve Valencii zajistil první pole position kariéry. Prvních stupňů vítězů se však tehdy ještě nedočkal. Dojel sedmý.

Isaac Viňales loni ve Valencii obsadil druhé místo, čímž vyrovnal svůj dosud nejlepší výsledek kariéry.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud