Stefan Bradl pojede od příštího roku superbiky

Stefan Bradl pojede od příštího roku superbiky

Stefan Bradl opravdu končí v MotoGP. Je již oficiálně potvrzeno, že od příštího roku bude jezdcem superbiků u týmu Honda World Superbike.

Stefan Bradl byl součástí kategorie MotoGP od roku 2012. Přešel tam hned po svém zisku titulu v Moto2. Od poloviny loňského roku jezdí Bradl v týmu Aprilia, kam přešel poté, co se jeho původní tým (Forward Racing) ocitl v potížích. Před několika týdny však byla potvrzena nová jezdecká dvojice Aprilie pro rok 2017 (Aleix Espargaro a Sam Lowes), tím tedy bylo zároveň rozhodnuto o tom, že Bradl bude muset na konci roku Aprilii opustit. Němec sice ještě jednal s týmem Avintia, takže ještě existovala šance, že v MotoGP zůstane, ale nedávno Němec oznámil, že k dohodě nakonec nedošlo.

Již při oznámení Bradlova odchodu z MotoGP se hovořilo o jeho možném přestupu do Superbiků k Hondě, kde by mohl být týmovým kolegou Nickyho Hayden, který tam přestoupil z MotoGP po loňské sezóně.

Nyní je to již oficiální. Stefan Bradl bude příští rok jezdcem týmu Honda WorldSBK a jeho týmovým kolegou bude bývalý šampion MotoGP – Nicky Hayden.

Doporučujeme

Články odjinud