Stoner dojel po jezdecké chybě třetí

Casey Stoner v Barceloně skvěle odstartoval a držel se vedoucí dvojice, ale ztratil výletem mimo trať a nakonec dojel třetí. Nicky Hayden se trápil s vyvážením a do tempa se dostal až ve druhé polovině závodu.

Casey Stoner zaznamenal pro Ducati Marlboro druhé pódium v řadě. Ve Velké ceně Katalánska v Barceloně dojel třetí. Nicky Hayden měl problémy s vyvážením a skončil osmý.

Stonerovi se podařil především start, po kterém se držel vedoucí dvojice Lorenzo/Dovizioso. Po několika kolech byl ale Australan při brzdění do jedné ze zatáček příliš široký a vyjel mimo trať. "Ztratil jsem hodně času. Nebýt této chyby mohl jsem se jich (Lorenza s Doviziosem) držet celý závod," litoval Stoner. Podle jeho slov byl motocykl ve druhé polovině závodu lépe vyvážený. "Dokázal jsem stahovat ztrátu, ale jakmile jsem dohnal Daniho, nedařilo se mi ho předjet. Jel opravdu dobře a bezchybně. Upřímně řečeno jsem trochu zklamaný, ale další pódium je pro nás dobré. V posledních třech závodech jsem se s motocyklem dost sžil, nyní musíme začít plně využívat náš potenciál."

Obtížný závod má naopak za sebou Hayden. "Mysleli jsme, že jsme při warm-upu našli nějaké řešení, ale v závodě jsme měli díky rozdílné přilnavosti jiné vyvážení. V prvních několika kolech jsem se opravdu trápil. Situace se zlepšila až ve druhé polovině závodu," popisoval jezdec známý pod přezdívkou "Kentucky Kid". "Mohl jsem jet trochu tvrději a myslel jsem si, že můžu získat pár pozic. Jenže jsem ztratil hodně času za Melandrim a dojeli jsme osmí, což sice není skvělý výsledek, ale získali jsme nějaké body a nyní jsme čtvrtí v šampionátu."

Američan dodal, že pokud si chce čtvrté místo udržet, musí se vrátit na úroveň, na které byl před několika závody.

Doporučujeme

Články odjinud