Stoner se loučí s Hondou, bude testovacím jezdcem Ducati

Stoner se loučí s Hondou, bude testovacím jezdcem Ducati

Dnes bylo nejprve oznámeno, že s koncem letošního roku opouští Casey Stoner Hondu a následně bylo potvrzeno i to, o čem se již nějakou dobu spekuluje. Stoner bude testovacím jezdcem Ducati.

Svůj první rok v MotoGP absolvoval Casey Stoner s Hondou. Tehdy závodil na stroji týmu LCR Honda. Toho roku jednou startoval z pole position (v druhém závodě sezóny) a jednou vystoupil na stupně vítězů (při třetím podniku sezóny). Od roku 2011 je Australan opět součástí Hondy. Hned ve svém prvním roce u týmu Repsol Honda získal Stoner titul v MotoGP.  Celkem za své působení v Hondě získal Stoner patnáct výher – deset v roce 2011 a pět o rok později.  S koncem roku 2012 ukončil Stoner svou kariéru závodního jezdce, ale motocyklům se věnovat nepřestal. V následujících letech testoval pro Hondu. Letos se zúčastnil i osmihodinovky v Suzuce, kde se však při pádu zranil.

Již nějakou dobu se objevovaly spekulace, že by Stroner mohl od Hondy odejít k Ducati. A to se i stalo. Dnes bylo oznámeno, že s koncem letošního roku (po pětileté spolupráci) opouští Stoner Hondu. Krátce po tomto oznámení přišlo i potvrzení, že od následujícího roku bude Stoner testovat pro Ducati.

S Ducati nebude Stoner spolupracovat poprvé. S motocyklem této značky závodil Stoner v MotoGP v letech 2007 až 2010. Roku 2007, když jel Australan svou druhou sezónu v královské kubatuře, vybojoval svůj první mistrovský titul. Byl to jeho úplně první titul v mistrovství světa silničních motocyklů, protože v nižších kategoriích byl v celkovém pořadí nejlépe druhý v roce 2005 v kategorii 250 ccm.

V tiskové zprávě Ducati se objevilo, že Stoner bude od příštího roku ambasadorem značky Ducati a také testovacím jezdcem. Dále bylo potvrzeno, že Australan, který minulý měsíc oslavil třicáté narozeniny, bude účastníkem červencového Ducati Week 2016. Jisté je i to, že Stoner přijede i na vybrané testy MotoGP týmu Ducati. Spekuluje se i o možných startech na divokou kartu, ale to v dnešní tiskové zprávě zmíněno nebylo.

Doporučujeme

Články odjinud