Stoner zářil na tvrdších i měkčích pneumatikách

Casey Stoner kraloval v Kataru i kvalifikaci, ale stále zdůrazňuje, že nový motor ještě potřebuje čas na vyladění. Nicky Hayden nenavázal na páteční výkon a skončil devátý.

Suverenitu z volných tréninků potvrdil Casey Stoner na okruhu Losail v Kataru i v kvalifikaci a vybojoval pole position. Pozoruhodné je, že téměř identický čas dokázal zopakovat i na tvrdších pneumatikách, se kterými předtím odjel šestnáct kol. Zklamaný byl naopak devátý Nicky Hayden, kterému se nedařilo zajet optimální kolo. 

"Je to jen začátek velmi dlouhé sezony, ale je to perfektní start. Motorka ještě potřebuje čas, abychom našli správné nastavení. Máme nový motor, uvidíme, jak se nám bude dařit na jiných tratích, ale tým odvedl skvělou práci a tady se nám daří," pochvaloval si Stoner. "Bohužel se mi na výjezdu z druhé zatáčky zaseklo řazení, jinak bych byl rychlejší. Ale jediným naším cílem je vstoupit do šampionátu pravou nohou a odvést si do Japonska co nejvíc bodů."

Hayden se dnes zaměřil na nastavení přední části motocyklu a nyní se cítí lépe při výjezdech z rychlých zatáček. Měl ale problém zajet slušné kolo. "Zajel jsem několikrát okolo 1:56,1, ale nedokázal jsem se dostat na 1:55," litoval Američan. "Zítra musíme lépe využít náš potenciál. Zlepšili jsme se na měkčích pneumatikách, což byl náš cíl, ale stále máme na zítřek co zlepšovat."

Doporučujeme

Články odjinud