Suzuki dokončila dvoudenní testovací program v Sepangu

Suzuki dokončila dvoudenní testovací program v Sepangu

Tým Suzuki dnes uzavřel plánovaný dvoudenní test v Malajsii. Ze závodních jezdců se v Sepangu zúčastnil testu pouze Maverick Viňales.

Tým Suzuki měl na tento týden naplánován soukromý test na okruhu v Sepangu. Test proběhl v pondělí a v úterý. Ze závodních jezdců Suzuki mohl přijet pouze Maverick Viňales, protože Aleix Espargaro se minulý týden při tréninku zranil. Viňalese tak doplnila pouze dvojice testovacích jezdců – Takuya Tsuda a Nobuatsu Aoki.

Jezdci se při posledním letošním testu v Sepangu věnovali zkoušení nových pneumatik Michelin a jednotného softwaru, který budou všechny týmy MotoGP příští rok používat. Kromě toho se také zaměřili na test nové bezztrátové převodovky.

Maverick Viňales je s testem v Malajsii spokojený: „Tyto dva dny byly hodně intenzivní, vyzkoušeli jsme hodně věcí a jsem spokojený, protože jsme vyzkoušeli i novou elektroniku pro rok 2016,“ řekl po testech Španěl. „První kontakt byl velmi pozitivní a cítím, že má velký potenciál, ale ještě máme hodně věcí, na nichž musíme zapracovat a je i prostor ke zlepšování. Také jsem spokojený s novou bezztrátovou převodovkou, mé dojmy jsou velmi pozitivní,“ pokračuje jezdec. „Zahájit zimní přestávku s tak dobrým pocitem, je velmi dobré, to člověku dodá naději v ještě větší zlepšení. Teď si můžu dovolit krátký odpočinek, abych pak znovu začal trénovat a byl připraven na další testy, které budou v únoru,“ uzavírá Viňales.

Doporučujeme

Články odjinud