Suzuki odjíždí z Le Mans s prázdnou

Ani pozitivní průběh tréninků nepomohl týmu Rizla Suzuki k dobrému výsledku. Loris Capirossi Velkou cenu Francie po pádu nedokončil, Álvaro Bautista nenastoupil kvůli zranění.

Bez jediného bodu odjíždí stáj Rizla Suzuki z Le Mans. Álvaro Bautista si při pátečním pádu zhoršil své zranění klíční kosti a nenastoupil ani do kvalifikace, Loris Capirossi v úvodu závodu upadl.

Italský veterán sice v šestém kole předjel Colina Edwardse, ale o kolo později ve třetí zatáčce spadl. Svůj stroj sice dokázal opět osedlat, ale už se mu nepodařilo dostat motor zpět do otáček. Ze závodu tak musel odstoupit. "Byl to pro nás opět nešťastný konec víkendu. Přitom jsme velmi tvrdě pracovali, zaznamenali pokrok a cítili se zatím nejlépe v sezoně," litoval Capirossi, který po opatrném úvodu našel rytmus. "Pak jsem najednou uklouzl. Utekl mi předek. Nevím, proč se to stalo. Je to třetí podobný pád, musím zjistit, čím je to způsobeno a zajistit, aby se to už nestávalo. Ve warm-upu jsem přitom neměl žádné problémy. Omlouvám se celému týmu. Cítil jsem se v dobré kondici."

Doporučujeme

Články odjinud