Technické potíže vyřadily Karla Abrahama z boje o body

Technické potíže vyřadily Karla Abrahama z boje o body

Ani ve třetím podniku letošního ročníku se Karlu Abrahamovi nepodařilo získat body. Podobně jako v Austinu byly na vině technické potíže.

V první kvalifikaci obsadil Karel Abraham s časem 1:39,758 sedmé místo, což znamenalo, že do druhé kvalifikace nepostoupil a do nedělního závodu musel vyrazit jako sedmnáctý – tedy z šesté řady, zklamaný však nebyl, přestože se trápil s pneumatikami.

„Dnes to nebylo vůbec špatný, jediné co zde pořád dokola řešíme, jsou pneumatiky. Tady na tom povrchu hrozně rychle odcházejí. Objedu dvě nebo tři kola a motorka začne klouzat. Kvalifikace byla fakt hodně vyrovnaná, do dvou desetin se nás tam vešlo hned několik. Těsně přede mnou Aoyama a Bradl a za mnou Pol Espargaro, Bautista a další. Já si přeju hlavně dobře odstartovat, protože úvod závodu bude hodně dramatický,“ očekával po kvalifikaci brněnský závodník.

Nedělní ranní warm up ještě Abrahamovi dodával optimismus. Český jezdec obsadil čtrnácté místo, přičemž na třináctého Lavertyho ztratil jen dvě tisíciny. Brzy po startu závodu se ovšem objevily technické potíže, kvůli nimž Abraham stále ztrácel hodně času. Tým nyní musí zjistit, co se přesně stalo.

„Už nevím, co bych měl říkat. Třetí závod po sobě jsme bez bodu a bohužel jsem to nemohl ani jednou ovlivnit. Ani dnes motocykl v závodě nefungoval, výrazně jsem ztrácel na výjezdu ze zatáček. Nechci se k tomu teď moc vyjadřovat. Počkám, až si budeme jistí tím, co se dnes stalo,“ stručně se vyjádřil k nedělnímu závodu zklamaný jezdec.

Doporučujeme

Články odjinud