Testy Moto2 a Moto3 v Mugellu

Testy Moto2 a Moto3 v Mugellu

Několik jezdců slabších tříd zůstalo na okruhu v Mugellu ještě dnes za účelem testů. Zaměřili se na testování pneumatik a vylepšování svých strojů.

Jezdci se při testech v Mugellu věnovali nejen vylepšování svých strojů, ale testovali i nové pneumatiky Dunlop pro slabší třídy.

Ve třídě Moto3 Jack Miller a Karel Hanika zapracovali na aerodynamickém řešení stroje. Niccolo Antonelli a Enea Bastianini se soustředili na přední vidlice. Jezdci týmu Estrella Galicia zkoušeli nový podvozek. Alex Márquez, který měl v nedělním závodě nepříjemný pád, měl při dnešních testech další nehodu. Po pádu skončil Márquez v nemocnici, kde absolvoval vyšetření a zůstane tam pro jistotu přes noc na pozorování. Vyšetření však naštěstí vyloučila vážnější zranění.

Z nejnižší kubatury se testů dále zúčastnil i Romano Fenati, vítěz nedělního závodu v Mugellu. Dále byli na trati k vidění i například Ajo, Kent, Oliveira a další.

Třídu Moto2 reprezentovalo při testech v Mugellu čtrnáct závodníků. Kvůli zranění prstu pravé ruky se testů nemohl zúčastnit Thomas Lüthi. Zajezdili si například Esteve Rabat a Mika Kallio, kteří drží první dvě místa v pořadí šampionátu Moto2. Oba (zmínění) jezdci týmu Marc VDS Racing pracovali na zlepšení nastavení svých motocyklů.

Oficiální časy z testů nejsou k dispozici.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud