Testy slabších kubatur v Mugellu ovlivnil déšť

Testy slabších kubatur v Mugellu ovlivnil déšť

Jezdci tříd Moto3 a Moto2 dnes testovali v Mugellu, ale počasí jim nepřálo. Na italském okruhu dnes pršelo. Někteří jezdci však vyjeli i v dešti.

Déšť jezdce potrápil už během závodního víkendu v Mugellu. V pátek dopoledne se jelo na mokré dráze. A pršelo i dnes během oficiálních testů nižších kubatur. Netestovalo se tedy tolik, kolik si týmy původně představovaly. Někteří jezdci se přesto rozhodli na dráhu vyjet.

V kategorii Moto3 se na mokrou trať odvážili například jezdci týmu Sky Racing Team VR46. Nicolovi Bulegovi se to ovšem příliš nevyplatilo. Mladý Ital na mokré dráze upadl, ale naštěstí se nezranil.

Na dráhu se vydal i Kornfeilův tým a bohužel náš jezdec dopadl podobně jako Bulega. Naštěstí se ani jemu nic nestalo.

Když začala trať osychat, vyjelo z boxů více závodníků. Tým Aspar Mahindra dokonce otestoval novou převodovku.

Do testů se vůbec nijak nezapojil Khairul Idham Pawi, který se zotavuje ze včerejšího pádu.

Aby toho nebylo málo, odpoledne dorazil do Mugella silný vítr, takže se většina týmů rozhodla dnešní práci ukončit.

Příliš akce dnes nepředvedli ani jezdci prostřední kubatury. Například Sam Lowes se rozhodl předčasně odjet domů. I týmy QMMF a Speed UP se rozhodly skončit předčasně – okruh opustili ve 14:00.

Výrobce pneumatik Dunlop měl v plánu vyzkoušet novou zadní pneumatiku do deště, ale podmínky se zlepšily natolik, že jezdci testovali na přechodných pneumatikách. Podobně jako v případě slabší kubatury vyjelo v pozdějších hodinách na dráhu více jezdců i z prostřední kategorie, jenomže ani oni nemohli testovat své nové díly tak, jak chtěli, protože i jim v tom bránil vítr. I mnohé týmy z Moto2 se tedy rozhodly pro předčasné ukončení testů.

Doporučujeme

Články odjinud