Testy ve Valencii uzavřeli na čele Rabat a Antonelli

Testy ve Valencii uzavřeli na čele Rabat a Antonelli

V druhém dni testů opět kraloval Esteve Rabat. V nejslabší kubatuře zazářil italský jezdec Niccolo Antonelli.

Po oba dva testovací dny ve Valencii byl nejrychlejším jezdcem na trati nový šampion Moto2 – Esteve Rabat. Španěl dnes odjel celkem 118 kol. Nejrychlejší Rabatovo kolo mělo hodnotu 1:34,844s. Toto kolo vyneslo Rabata před Johanna Zarca a Jonase Folgera.

Do první pětice se probojovali i Luis Salom a Xavier Simeon. Salom jezdil s novým motocyklem pro rok 2015. Salomův nový týmový kolega Alex Rins obkroužil 91 kol a celkově skončil osmý. Další z nováčků – Alex Márquez – dnes opět upadl a celkově obsadil dvanácté místo se ztrátou méně než jednu vteřinu na svého kolegu Rabata.

V nejslabší kubatuře při druhém testovacím dni ve Valencii zajel nejlepší čas Ital Niccolo Antonelli. Na první místo se drobný Ital dostal díky času 1:39,289s. Překonal tak svého krajana Francesca Bagnaiu a Čecha Karla Haniku. Hanika byl včera nejrychlejší. Dnes zaostal za Antonellim zhruba o tři desetiny vteřiny.

Antonelli se zaměřoval na zlepšení nájezdu do zatáčky. Bagnaia pokračoval ve zvykání si na nový stroj. Hanika se soustředil na systém zavěšení.

Na okruhu ve Valencii byli přítomni například i Danny Kent, Efren Vazquez, Enea Bastianini, Romano Fenati a Fabio Quartararo. Časy těchto závodníků však nebyly zveřejněny.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud