Tomáš Vavrouš v kvalifikaci SST 600 upadl

Tomáš Vavrouš v kvalifikaci SST 600 upadl

Montáže Brož Racing Team dnes na okruhu Nürburgring absolvoval trénink a úvodní kvalifikaci na další závod Mistrovství Evropy Superstock 600.

Okruh Nürburgring patří mezi evropské legendy, jejichž historie sahá hluboko do dvacátého století. Na tomto kultovním německém okruhu, který se v minulosti proslavil mimo jiné i hrůzostrašnou „ohnivou“ havárii Nikiho Laudy, to ale ještě na starší, přírodní variantě, začalo dnes další kolo superbikového světového šampionátu, v jehož rámci se jede i evropské mistrovství kategorie Superstock 600. Tým Montáže Brož Racing je v tomto mistrovství zastupován pardubickým závodníkem Tomášem Vavroušem. Jediný český jezdec této série se dnes ve volném tréninku seznamoval s okruhem, na kterém ještě nikdy nestartoval. V odpolední kvalifikaci se pokusil zlepšit čas, což se sice povedlo, nicméně ve chvíli, kdy kvalifikace finišovala a Tomáš se chtěl posunout výsledkovou listinou, tak přišla havárie a s ní i konec kvalifikačního snažení.

Před Tomášem Vavroušem tak je motivace zlepšit si čas a postavení na startu v zítřejší druhé kvalifikaci a poté se pokusit vybojovat další evropské body v závodě, který se jede na závěr zítřejšího programu.

Tomáš Vavrouš:

„Okruh Nürburgring je pro nás nový, proto jsme zvolili jinou strategii, než v Silverstone. Ve volném tréninku jsme se postupně seznamovali s tratí, což nám dalo mnohem více informací o chování motocyklu a jeho nastavení. Zajel jsem v něm sice 25. čas, ale věděl jsem, že máme dobrý podvozek pro odpolední kvalifikaci. V ní jsem dokázal zrychlit o dvě sekundy, přesto to nakonec stačilo pouze na 24. místo. Nejrychlejší čas jsem zajel v prvních minutách kvalifikace, kdy jsem ještě jezdil na starší pneumatice. Když jsme totiž nasadili novou pneumatiku, tak byl na dráze obrovský provoz. V posledních minutách jsem se chytil dvou italských jezdců, za kterými jsem chtěl zrychlit. Bohužel ve druhé zatáčce mi to uklouzlo a bylo po kvalifikaci. Zítra nás čeká druhá kvalifikace a odpoledne závod. Rád bych si  zlepšil postavení na startu a poté se v závodě pokusím vybojovat nějaký bod.“

Doporučujeme

Články odjinud