Top 10 pro Karla Haniku, Jack Miller spadl v posledním kole

U týmu týmu Red Bull KTM Ajo mají smíšené pocity, vedoucí muž Mistrovství světa po kontaktu ve vedoucí skupině upadl, Karel Hanika dokončil na výborném desátém místě.

Jack Miller nedokončil závod poté, přesto že několikrát během závodu vedl. Australský závodník havaroval v posledním kole a poprvé tak v letošním roce neviděl šachovnicový praporek. Jeho týmový kolegy, Karel Hanika, dokázal až do závěru udržet tempo vedoucí skupiny a i díky pádu v posledním kole, zopakoval nejlepší výsledek jeho nováčkovské sezóny. Šachovnicový praporek ho odmávl na desátém místě.

Závod Moto3 byl nesmírně vyrovnaný. Karel Hanika neodstartoval špatně, ale v první zatáčce byla velká tlačenice a o dost míst si pohoršil. Tentokrát se však pole nijak výrazně neroztrhalo. Karel našel správný rytmus a dokázal se udržet v hlavní skupině, která měla 16 jezdců.

Ke konci závodu, se vinou pádu a technických problémů, snížil počet jezdců v čelní skupině na třináct jezdů. Karel se snažil držet tempo, aby se ve skupině udržel. V posledním kole najel Jack Miller rychleji do zatáčky a pak musel jít tvrdě na brzdy, aby nedošlo ke kontaktu s jezdcem před ním. Jelikož se jelo ve skupině, nestačili jezdci za ním zareagovat, což vedlo k pádu tří jezdců. Hanika se tak posunul na konečnou desátou pozici a na vítěze závodů nakonec ztratil pouhých 5 sekund!!

Po šesti Grand Prix stále vede Miller se 104 body, ale díky výpadku se na pouhých pět bodů dotáhl dnešní vítěz Romano Fenati. Karel Hanika si připsal šest bodů, celkově jich má čtrnáct, což ho řadí na 17. místo v celkové klasifikaci.

KAREL HANIKA

"Pravdou je, že jsem měl docela dobrý start , ale v první zatáčce se mě někdo dotkl , a já jsem ztratil šest nebo sedm pozic . Na výjezdu z třetí zatáčky jsem pocítil další kontakt, tak jsem se snažil jet opatrněji, také s ohledem na to, co se stalo v Argentině . Od té chvíle byla moje závodní rychlost velmi dobrá, a já jsem se dokázal držet s vedoucí skupinou. V posledních kolech jsem udělal chybu v jedné ze zatáček a ztratil jsem kontakt úplně, což byla škoda. Musím se zlepšit a vzít si z toho ponaučení, jen tak se můžu zlepšovat a v příštím závodě uvidíme, co se stane. "

dg1_2746.jpgdg1_3453.jpggh17544.jpg
Karel Hanika si odváží šest bodů za desáté místo
AKI AJO - TEAM MANAGER

„Karel Hanika měl perfektní závod a já jsem velmi šťastný, že jsem ho viděl v hlavní skupině tak dlouho. Pouze v posledních dvou kolech mu něco málo chybělo, ale už je velmi blízko k vítězství. Byl to zatím jeho nejlepší závod v Moto3. Doufám, že mu to pomůže, aby se uklidnil. Jsem si jistý, že v budoucnosti bude bojovat o vítězství. Těším se do Barcelony."

Doporučujeme

Články odjinud