Tým Forward Racing vynechá GP Indianapolis

Tým Forward Racing vynechá GP Indianapolis

Tým Forward Racing vydal prohlášení, že vynechá závod v Indianapolis. Návrat plánuje na Velkou cenu České republiky, která se jede týden po GP Indianapolis.

Tým Forward Racing se dostal do potíží, protože jeho šéf a majitel v jedné osobě – Giovanni Cuzari – byl v polovině července zatčen kvůli podezření z finančních machinací.

Cuzariho spolupracovníci z týmu nyní dělají maximum pro to, aby se jim podařilo minimalizovat následky této situace. Prioritou aktuálního vedení týmu je dokončit letošní sezónu.

Bohužel pro tým se někteří sponzoři rozhodli od týmu distancovat a nedodali slíbené platby, čímž se tým dostal do finančních potíží.

Nyní se tým snaží upravit vztahy s původními sponzory a také vyvíjí snahu najít sponzory nové. Aktuálně tým vyjednává i s Dornou a IRTA (International Racing Teams Asociation). K těmto jednáním je potřeba více času, proto tým nemůže odcestovat do Indianapolis. Při GP Indianapolis tak v kategorii Moto2 nenastoupí Lorenzo Baldassari a Simone Corsi. V MotoGP za Forward Racing závodí Loris Baz a Stefan Bradl. Ani oni do Ameriky nepojedou.

Cílem týmu je do GP České republiky vyřešit svou situaci a opět se vrátit na startovní rošt.

Doporučujeme

Články odjinud