Tým KTM MotoGP má za sebou test v Jerezu

Tým KTM MotoGP má za sebou test v Jerezu

Po testech, které se před několika dny uskutečnily v Brně, absolvoval tým KTM i test v Jerezu. Další test je naplánovaný do Itálie.

Před pár dny proběhl test KTM v Brně. Z jihu Moravy se tým hned přesunul na jih Španělska, kde v testech pokračoval. V Jerezu panovalo slunečné počasí a navíc bylo dost teplo, takže asfalt byl hodně rozpálený. Vysokých teplot se snažil tým patřičně využít. „Vzhledem k opravdu velmi vysokým teplotám jsme z praktického hlediska ušetřili za test v Malajsii, což je pro náš další vývoj rozhodně velmi dobré,“ prohlásil po testu Mike Leitner z KTM (viceprezident projektu).

I technický ředitel Sebastian Risse si test v horkých podmínkách pochvaloval. „Zejména první den nám povětrnostní podmínky umožnily otestovat materiál v extrémních podmínkách a neobjevily se žádné větší problémy,“ řekl Risse.

Spokojenost po testu panuje i mezi jezdci. V Jerezu se svezli Mika Kallio a po relativně delší době i Randy de Puniet.

Fin Kallio vyjádřil spokojenost s pokrokem, pochvaluje si neustálé zlepšování časů. „Chování stroje se stále více a více přibližuje tomu, co bych od něj chtěl a potřeboval. Nebylo pro nás snadné dělat takové pokroky během pár měsíců, ale o to důležitější to pro nás je, projevuje se to na zlepšování časů,“ prohlásil Fin.

Francouz de Puniet se do sedla KTM posadil po relativně delší době. Naposledy testoval v dubnu při prvním brněnském testu. I de Puniet odjíždí z Jerezu s dobrými pocity: „Tým odvedl skvělou práci. Motorka se hodně zlepšila z hlediska motoru, podvozku i elektroniky,“ zhodnotil Francouz.

Testem v Jerezu rozhodně testovací program KTM nekončí. Již brzy budou pokračovat v testování – tentokrát se vydají do Itálie.

Doporučujeme

Články odjinud