Tým tovární KTM testoval v Le Mans

Tým tovární KTM testoval v Le Mans

Tým tovární KTM v tomto týdnu absolvoval dvoudenní soukromý testovací program ve Francii – konkrétně na okruhu v Le Mans.

Minulý týden testovala KTM v Mugellu s testovacím jezdcem Kalliem. Tento týden se tým přesunul do Francie – konktrétně do Le Mans, kde absolvovali dvoudenní testovací program.

V úterý 23. dubna v Le Mans testoval Mika Kallio a ve středu se k němu připojili i závodní jezdci – Johann Zarco a Pol Espargaro.

Včerejší den testů byl ve Francii doprovázen deštěm. Pol Espargaro na sociálních sítích sdílel video, jak testuje motocykl KTM v dešti. Kromě práce na nastavení motocyklu do mokrých podmínek posloužil test i k tomu, aby si Zarco a Espargaro znovu vyzkoušeli okruh, na němž se příští měsíc pojede GP Francie.

Testu se nezúčastnil Dani Pedrosa, který po ukončení závodní kariéry v MotoGP přijal roli testovacího jezdce KTM. Pedrosa se totiž stále zotavuje po operaci únavové zlomeniny klíční kosti. Španělovým cílem je zotavit se tak, aby se již mohl zúčastnit testu v Jerezu. Test v Jerezu se koná začátkem května těsně po GP Španělska, která se jezdí právě v Jerezu.

Zdroj: motogp.com, foto: KTM

Doporučujeme

Články odjinud