5
Fotogalerie

Viňales prodloužil s Yamahou

Yamaha dnes oficiálně potvrdila, že Maverick Viňales zůstane jezdcem jejich továrního týmu i v letech 2021 a 2022.

Současná smlouva s Yamahou sice Viňalesovi platí až do konce letošního roku, ale na jejím prodloužení se domluvili už nyní. Smlouvu podepsali na další dva roky. Maverick Viňales tedy bude jezdcem tovární Yamahy i v letech 2021 a 2022. Jméno jeho týmového kolegy zatím oznámeno nebylo.

„Jsem velmi šťastný, protože mám pocit, jako bych měl „svůj vlastní tým“. Bude to druhý rok s mou aktuální sestavou lidí a pak nás spolu ještě čekají další dva roky,“ sdělil čerstvě pětadvacetiletý jezdec u příležitosti podpisu nové smlouvy. „Jsem velmi nadšený! Pro mě totiž bylo velmi důležité učinit toto oznámení ještě před začátkem sezóny, protože jsem velmi motivovaný a chci se plně soustředit na sezónu 2020. Nechci trávit příliš mnoho času přemýšlením o budoucnosti. Nebyly žádné důvody, proč u Yamahy nezůstat, jsou totiž jako moje rodina,“ řekl Viňales dále.

„Yamaha mi poskytuje velkou podporu a, jak jsem řekl, mám „svůj vlastní tým“, což je něco, co opravdu potřebuji. Musíme pokračovat v práci a být velmi silní. Naším hlavním cílem je, jako vždy, být mistry světa a pokusit se vrátit Yamaze tu čest být číslem jedna. Budu se snažit ze všech sil. Určitě udělám maximum, aby na mě tým mohl být pyšný. Chtěl bych poděkovat Yamaze za důvěru. Hodně mi věří a já věřím v naši spolupráci. Myslím, že se společně ještě posuneme vpřed a budeme i nadále bojovat,“ uzavřel Španěl.

Zdroj: motogp.com, foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud