Viñales se omluvil týmu a v Austrálii pojede

Viñales se omluvil týmu a v Austrálii pojede

Jezdec týmu Blusens Avintia Maverick Viñales se veřejně omluvil celému týmu za svůj odchod před malajskou GP a oznámil, že tento víkend bude na Phillip Islandu závodit.

Druhé místo šampionátu ve třídě Moto3 je stále ještě na dosah.

Maverick Viñales přednesl veřejně následující omluvu:

„v první řadě bych se chtěl veřejně a upřímně omluvit všem, kterým mé chování v Sepangu ublížilo nebo je poškodilo. Přišel jsem požádat o odpuštění a převzít zodpovědnost za své chyby. Vrátil jsem se, abych se svým týmem Blusens Avintia pokračoval v boji o co nejvyšší příčku v šampionátu. Existuje spousta lidí, kteří si to zaslouží. Sponzoři, mechanici i fanoušci."

„Můj ukvapený odchod z malajské GP byl špatný, ovlivněný napětím z mé pozice v týmu. Plný zlosti a frustrace jsem rozhodně nebyl  v takovém psychickém stavu, abych byl schopen jezdit na motocyklu. Zejména jet na limitu."

„Udělal jsem chybu, protože i když jsem nebyl duševně schopen závodit, neměl jsem opustit okruh v Sepangu a neměl jsem činit žádná prohlášení. Omlouvám se tímto za nepříjemnosti, které jsem nerozvážně způsobil fanouškům, členům mého týmu Blusens Avintia, FTR, Hondě, promotérům šampionátu a zejména sponzorům týmu (Blusens, Avintia, Repsol, Pacha a dalším partnerským firmám) a osobním sponzorům (Alpinestars, Airoh, Wild Wolf, J. Costa atd.), kteří nás podporují a bez kterých bych nikdy nedosáhl současných úspěchů."

„Vracím se s cílem dokončit sezónu a získat druhé místo v celkovém pořadí. Proto se budu soustředit pouze na sportovní problémy a pracovat s mými techniky na nalezení toho nejlepšího nastavení motocyklu."

„Závěrem bych chtěl vyjádřit svou velikou touhu vyřešit s týmem všechny problémy smírem a být schopen se koncentrovat na jízdu na motorce, což je věc, kterou mám skutečně rád."

Doporučujeme

Články odjinud