Závod v Motegi je pro Suzuki otázkou prestiže

Závod v Motegi je pro Suzuki otázkou prestiže

Patnáctý podnik sezony je pro všechny japonské výrobce domácí Grand Prix a z toho důvodu jedním z nejdůležitějších v kalendáři motocyklového šampionátu. Samozřejmě ne jinak je tomu v případě Suzuki.

Dubnový termín Velké ceny Japonska přesunuli na říjen po ničivé přírodní katastrofě, která v březnu zdecimovala východní pobřeží země vycházejícího slunce a následkům zemětřesení neunikla ani závodní dráha v Motegi. Japonci stihli vše včas opravit a nyní čekají na příjezd týmů všech tří kubatur.

Solidaritu s lidmi v Japonsku projevila Rizla Suzuki na kapotážích GSV-R a nyní ji můžou dokázat osobně, když jejich kompletní závodní tým přijede do rodné země výrobce, kde se spojí s lidmi z Hamamatsu, kde je hlavní ředitelství Suzuki.

Álvaro Bautista v posledních závodech předvádí výkony, které Suzuki musí dělat radost. Proto je Velká cena Japonska z jejich pohledu velmi očekávanou událostí. „Opravdu jsem nadšený vývojem posledních závodů a vím, že můžeme ještě podniknout další kroky, takže Motegi bude velmi dobrým místem, kde bychom mohli předvést další zlepšení,“ uvedl Álvaro Bautista.

„Pro Suzuki a lidi z Japonska to bude velmi důležitý závod. Ve všech dosavadních závodech od hrozné přírodní katastrofy jsme jim projevili podporu na našich motocyklech, ale nyní tam můžeme přijet osobně a dokázat jim, že jsme skutečně s nimi,“ řekl závěrem španělský jezdec Suzuki.

Doporučujeme

Články odjinud