Zimní závod – Superprestigio

Zimní závod – Superprestigio

Jezdcům se v zimě stýská po závodění. Někteří závodníci z mistrovství světa silničních motocyklů se proto 13. prosince zúčastní závodu Superprestigio.

Po úspěchu podobné akce, která se konala letos v lednu, následuje 13. prosince 2014 další plochodrážní závod „Superprestigio“. Závod se koná na stadionu Sant Jordi  v Montjuic (nedaleko Barcelony). Mezi účastníky bude kormě plochodrážních závodníků i mnoho jezdců ze světového šampionátu silničních motocyklů.

K vidění budou všichni tři světoví šampioni (Marc Márquez, Esteve Rabat a Alex Márquez) a dále i: Bradley Smith, Scott Redding, Julian Simon, Mika Kallio, Xavier Simeon, Alvaro Bautista, Jonas Folger, Johann Zarco, Ricky Cardus, Marcel Schrötter, Lorenzo Baldassari, Enea Bastianini, Alex Rins a Niklas Ajo. Doplní je bývalý jezdec MotoGP – Troy Bayliss; čerstvě korunovaný šampion CEV kategorie superbike – Kenny Noyes; šampion endura – Taddy Blazusiak; hvězdy regionálních šampionátů ploché dráhy a další.

Původně měl do závodu nastoupit i Nicky Hayden, ale kvůli neustálým potížím s pravým zápěstím se nakonec nezúčastní.

Kvůli přeložené operaci klíční kosti se nakonec nezúčastní ani Jack Miller. Operaci původně plánoval na jindy, ale nakonec to bude tak, že v době konání závodu Superprestigio by měl Australan zahajovat rehabilitaci.

Závody budou probíhat 13. 12. 2014 v době od 16:00 do 21:30 v bývalém olympijském komplexu na stadionu Sant Jordi. Vstupné se pohybuje od 25 eur do 130 eur (v závislosti na místě sezení).

Více informací o závodě lze najít na stránkách dtxbarcelona.com

Doporučujeme

Články odjinud