Morbidelli
6
Fotogalerie

Zraněný Morbidelli se pravděpodobně vrátí až v Misanu

Franco Morbidelli minulý měsíc podstoupil operaci zraněného kolene. Tým očekává, že zpět do sedla motocyklu by se jezdec mohl vrátit v Misanu.

Italský jezdec Franco Morbidelli, který se loni stal vicemistrem světa, letos nemá jednoduchou sezónu. Během první poloviny roku vystoupil na podium jen jednou a v celkovém pořadí šampionátu je až třináctý.

Kromě výsledků Morbidelliho trápí také dlouhodobější problém s kolenem. Během závodního víkendu v Le Mans si jezdec potíže s kolenem zhoršil, když upadl při nácviku výměny motocyklů. A pak těsně před Assenem došlo k dalšímu zranění. Do závodu v Assenu tedy Morbidelli nenastoupil, protože musel s kolenem na operaci.

V tuto chvíli sice mají jezdci letní přestávku, další závod se jede až 8. srpna, nicméně Morbidelli na startu nebude. Jeho návrat se očekává pravděpodobně až v září během závodního víkendu v Misanu.

„Franco se po operaci kolene zotavuje dobře, ale chceme, aby byl plně fit, až se vrátí, takže si nemyslím, že ho uvidíme na startu dříve než v Misanu - i když samozřejmě bych ho chtěl mít zpět dříve,“ prozradil Razlan Razali, šéf týmu Petronas Yamaha SRT.

Zdroj: speedweek.com, foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud