Zraněný Smith je připraven závodit v Motegi

Zraněný Smith je připraven závodit v Motegi

Bradley Smith, který se zranil při tréninku na osmihodinovku v Oscherslebenu, je připraven opět závodit.

Bradley Smith se na konci srpna zranil při tréninku na osmihodinovku v Oscherslebenu. Jezdec si tehdy způsobil zranění stehna a kolene. Po nehodě podstoupil operaci a pak začal intenzivně rehabilitovat. Musel ovšem vynechat domácí závod v Silverstone a poté ještě nenastoupil ani v San Marinu a Aragonii. Nahradil jej Alex Lowes, který si ovšem v Aragonii poranil kotník, takže nakonec aragonský závod nejel.

Po aragonském závodním víkendu bylo oznámeno, že se Bradley Smith zotavil natolik, že bude moci odjet už Velké ceny v zámoří, přestože by zotavovací proces mohl trvat až šest měsíců.

„Mám radost, že se v Motegi vrátím na Yamahu YZR-M1. Musím přiznat, že pro mě bylo těžké sledovat poslední tři závody jen jako divák, i když se zdá, že podmínky v těchto závodech byly těžké,“ prohlásil Brit. „Je fajn, že toto období už je za námi a konečně se můžu vrátit na trať. Intenzivně jsem se zaměřil na své zotavování a hodně lidí věnovalo svůj čas a úsilí, aby mi pomohli být připraven tak rychle, jak je to možné,“ popisuje dále britský závodník.

„Ve skutečnosti by měl rehabilitační proces trvat šest měsíců, ale díky tomu, že jsme já, lékaři a všichni ostatní tak intenzivně zapracovali, jsem schopen vrátit se za osm až devět týdnů.“

„Každopádně je výborné, že jsem natolik v pořádku, že mohu znovu závodit, a těším se na čtyři poslední závody MotoGP letošní sezóny, včetně těch zámořských. Kromě toho se nemůžu dočkat, až opět uvidím celý tým Monster Yamaha Tech3,“ uzavírá Smith.

Doporučujeme

Články odjinud