Zulfahmi Khairuddin odchází do Supersportů

Zulfahmi Khairuddin odchází do Supersportů

Závodník z Malajsie – Zulfahmi Khairuddin – skončil v MS silničních motocyklů a přesouvá se do šampionátu Supersportů.

Zulfahmi Khairuddin prožil ve světovém šampionátu silničních motocyklů šest kompletních sezón. Poprvé se objevil v roce 2009 v kategorii 125 ccm. Tehdy odjel pouze svůj domácí závod. V letech 2010 a 2011 se pravidelně účastnil závodů třídy 125 ccm a další čtyři roky trávil v Moto3. Jeho nejúspěšnější sezónou byl rok 2012. Tehdy skončil v celkovém pořadí šampionátu jako sedmý, přičemž vybojoval dvě umístění na stupních vítězů. Doma v Malajsii startoval z pole position a do cíle dorazil jako druhý (za Cortesem). Poté se ještě ukázal na podiu ve Valencii, kdy dokončil na třetí pozici. V dalších letech už na tyto úspěchy nedokázal navázat.

V roce 2015 byl Khairuddin kolegou Jakuba Kornfeila. Český jezdec v týmu zůstává, což se ví již delší dobu. Stejně tak je již dlouhodobě známo, že Khairuddina nahradí jeho krajan Adam Norrodin.

Khairuddin se tak musel poohlédnout po jiném místě. Nakonec se rozhodl pro přestup do mistrovství světa FIM Supersport. Stane se tam jezdcem týmu Orelac Racing a bude sedlat motocykl Kawasaki ZX-6R.

Ke svému přestupu Khairuddin řekl, že udělá maximum proto, aby na něj jeho blízcí i celá jeho rodná země mohli být pyšní. Nic bližšího si však před usednutím na nový motocykl a seznámením se s konkurencí netroufá odhadovat.

Doporučujeme

Články odjinud