První závod bez jediného bodu

První závod bez jediného bodu

Poprvé od příchodu mezi světovou elitu motocyklového mistrovství světa dnes Karel Abraham nedokončil závod. Na dráze v Estorilu hned v úvodu havaroval a v průběžném hodnocení je jedenáctý.

Přitom do závodu startoval zatím z nejlepší pozice, ale tuto příležitost nestačil využít. V druhém kole závodu MotoGP spadl a přitom si zranil ruku, naštěstí ne natolik, aby nedokázal zítra absolvovat plánovaný test.

„V levotočivé zatáčce, následující po rovince uprostřed okruhu, jsem začal pozdě brzdit. Přední pneumatika ztratila přilnavost a já upadl,“ popsal příčiny pádu Karel Abraham.

Český závodník dnes nebyl jediný, jenž závod nedokončil. Dřív než spadl on, havaroval velmi tvrdě Héctor Barberá z Mapfre Aspar MotoGP a favorizovaný Marco Simoncelli ze San Carlo Honda Gresini.

Po návratu do boxů Karel Abraham okamžitě navštívil Mobilní kliniku, kde mu lékaři řekli, že má naraženou ruku a poškozeny nervy v konečcích prstů. Zranění jsou lehčího charakteru. Abraham spolu s týmem Cardion AB Motoracing zůstává v Estorilu a do České republiky se vrací až po pondělním testu MotoGP.

Doporučujeme

Články odjinud