Abraham: Štve mě to, ale takové věci se prostě stávají

Abraham: Štve mě to, ale takové věci se prostě stávají

Celých třicet kol závodu MotoGP bojoval český jezdec Cardion AB Motoracingu s Calem Crutchlowem, který stejně jako Abraham dnes usiloval nejen o co nejlepší celkové umístění, ale také o titul pro nejlepšího nováčka.

Těsně po startu Abraham správně zareagoval na pád čtveřice jezdců před sebou a dokázal se jim vyhnout. Tím si polepšil a po startu z desáté pozice se okamžitě zařadil na šestou příčku, těsně za Cala Crutchlowa z Monster Tech 3. „Závod byl perfektní, skvěle jsme si zazávodili. Myslím, že to muselo být napínavé i pro diváky,“ popsal souboj Abraham.

Přibližně v době, kdy do konce zbývalo odjet pět kol, začalo ve Valencii pršet a to celkem výrazně ovlivnilo dění na trati. Abraham s Crutchlowem okamžitě dojeli čtvrtého Pedrosu a po jeho předjetí jel brněnský závodník dokonce nějakou dobu čtvrtý. „Doufal jsem, že pomalejší Pedrosa za sebou chvíli Crutchlowa udrží a já mu stihnu poodjet.“ popsal Abraham svoji taktiku.

S Crutchlowem pak došlo na další výměnu pozic, ale těsně potom český jezdec zavadil o Britovo zadní kolo, což Abrahama vyvezlo mimo závodní dráhu. „Stalo se to v místě, kde jsem čekal, že to ještě zkusí. Byl jsem ale moc rychlý a nechal se zavřít,“ komentoval osudný moment Karel Abraham. „Co mám na to říct. Strašně mě to mrzí. Byl to skvěle rozjetý závod. Mohl jsem udělat nejlepší výsledek v sezoně a ještě šlo o titul nováčka roku.“

„Štve mě to, ale takové věci se prostě stávají. Tahle sezona byla trochu smolná, takže budu doufat, že příští rok budeme mít víc štěstí,“ dodal Abraham, jenž cílem dnešního závodu nakonec projel osmý. Crutchlow závod dokončil na čtvrté příčce, získal tím titul pro Nováčka roku 2011 a po skončení závodu za Abrahamem přišel, aby si podali ruce a vše si v dobrém vyříkali.

Karel Abraham ve své premiéře jezdce královské kubatury získal celkem 64 bodů a v konečném hodnocení obsadil čtrnácté místo. „Kdyby se povedlo i těch pár smolných závodů, které jsme měli, tak jsem mohl mít klidně o dvacet bodů víc a pohybovat se někde kolem jedenáctého místa. Řekněme na úrovni nejlepšího netovárního jezdce Ducati Barbery,“ řekl Abraham.

Už zítra si Karel Abraham spolu s týmem převezme nový stroj Ducati Desmosedici GP12. „Mám z této motorky respekt, ale těším se až ji vyzkouším. Zatím pro mě každý přechod na silnější motorku znamenal zlepšení, tak doufám, že to bude platit i v příští sezoně,“ dodal závěrem Abraham.

Doporučujeme

Články odjinud