Bridgestone reaguje na požadavky jezdců

Bridgestone reaguje na požadavky jezdců

Po chaotickém úvodním tréninku německého víkendu, kde došlo k mnoha pádům jezdců královské kubatury MotoGP, přichází změna ve výběru směsí pneumatik, kterou Bridgestone spustí už od závodu v Brně.

Pády byly přisuzovány nedostatečnému výkonu zahřátí pneumatik, což na Sachsenringu vyvolalo řadu jednání počínaje bezpečnostní komisí složenou ze samotných jezdců a jako odpověď na volání po zlepšení celé situace, přichází oficiální dodavatel Bridgestone s rychlou, i když provizorní reakcí.

Od Velké ceny České republiky v Brně bude pro jezdce MotoGP rozšířen jak výběr směsí, tak počet pneumatik na jeden závodní víkend. Dosud měli jezdi na výběr dva druhy směsí pro osm předních a deset zadních hladkých pneumatik.

V Brně tak budou v případě předních pneumatik tři směsi a jejich počet na víkend se zvýší z původních osmi na devět. Deset zadních pneumatik bude stále ve dvou volbách směsí, ale s tím rozdílem, že si jezdci můžou vybrat směsi, které jim více vyhovují a to do maxima šesti pneumatik z jedné směsi a zbývajících čtyř z ostatních.

„Uvědomujeme si potřebu většího zaměření na oblast výkonu zahřátí pneumatik a zatímco pokračujeme ve vývoji nové generace pneumatik pro příští rok, jenž představují měkčí konstrukci, změny které vejdou v platnost už od Brna jsou našim maximálním úsilím, abychom uspokojili všechny strany v polovině rozjeté sezony,“ řekl Hirohide Hamašima z Bridgestone Motorsport.

„Jezdci s našim návrhem souhlasili, takže věřím, že tyto změny jim nabídnou to, co žádali v rámci navýšení počtu měkčích specifikací pneumatik pro každý víkend,“ dodal Hamašima.

Doporučujeme

Články odjinud