250cc: Mattia Pasini podepsal smlouvu s týmem Imre Totha

Ital zaujme v maďarském týmu místo po Hectoru Barberovi.

Ital Mattia Pasini, který získal fantastické vítězství ve svém premiérovém závodě čtvrtlitrové kubatury loni v Kataru, po rozpuštění týmu Polaris World, čelil vážným problémům ohledně svého dalšího působení v sezóně 2009.

Nakonec pro Itala vše dopadlo dobře a na startovním roštu v Kataru ho uvidíme v barvách maďarského týmu Toth Aprilia, kde před ním jeli jezdci jako Roberto Locatelli nebo Hector Barbera, který se v minulé sezóně umístil na celkově šestém místě.

Pasini podepsal smlouvu se svým novým týmem začátkem prosince v hlavním stanu Aprilie v Noale. Italský jezdec dostane k dispozici čtvrtlitrový motocykl Aprilia s tovární podporou a nepříjemné období, kdy po rozpadu Polaris Worldu nevěděl, zda letos bude vůbec závodit, je teď za ním. Může se plně koncentrovat v přípravě na novou sezónu, kde bude zcela určitě patřit mezi favority.

Šéf Pasiniho týmu Imre Toth starší, byl rovněž přítomen u podpisu smlouvy a je velmi optimistický v tom, co očekává od vznikající Italsko-Maďarské spolupráce. Předpokládá, že sezóna s Pasinim bude stejně úspěšná jak v době, kdy spolupracovali s Italem Roberto Locatellim. Novým týmovým kolegou italského jezdce bude syn majitele týmu Imre Toth.

Doporučujeme

Články odjinud