Abraham během testu výrazně zrychlil

Abraham během testu výrazně zrychlil

Brněnský jezdec týmu Cardion AB Motoracing sice pondělní test v Mugellu ukončil pádem, ale to už měl na kontě čas na kolo, kterým zlepšil své kvalifikační maximum o víc jak sedm desetin.

V testu, který jezdci královské kubatury absolvovali po víkendové Velké ceně Itálie, zajel Karel Abraham celkem čtyřicet šest kol a s týmem mechaniků hledali řešení pro ideální nastavení jejich Desmosedici GP11.

Změny, které během dne vyzkoušeli byly úspěšné, což Abraham potvrdil skvělým časem 1´48,950 sekundy . „Dnes jsme toho vyzkoušeli opravdu hodně,“ uvedl po skončení testu jednadvacetiletý Abraham. „Udělali jsme hodně změn a vyřešili jsme problémy, které jsme zde měli během závodního víkendu.“

Protože v Mugellu chyběli tovární jezdci Ducati Valentino Rossi a Nicky Hayden, italský výrobce nabídl českému týmu, aby vyzkoušel novou vidlici. Bohužel k tomu už nedošlo, protože český jezdec havaroval v zatáčce Casanova a na dráhu se už nevrátil.

„V šikaně, zrovna když jsem překlápěl motorku, mi podklouzlo zadní kolo a já jsem vyletěl. Byl to tvrdý highsider. Ještě teď mě bolí celé tělo,“ dodal Karel Abraham.

Doporučujeme

Články odjinud