Abraham dnes probere technické detaily s Alexem Debonem

První den v Mugellu zajel Karel Abraham devětadvacátý čas a se svým výkonem nebyl spokojen. Jezdec Cardion AB Motoracing svůj nový motocykl FTR stále poznává a věří, že kvalifikace dopadne mnohem lépe.

Pro českého závodníka je to teprve druhá Grand Prix v sedle britské značky FTR. Na dráze v Mugellu zajel v roce 2008 na sedmé místo ve čtvrtlitrech, dráha v Toskánsku mu tedy vyhovuje, ale s výsledkem prvního tréninku nemohl být spokojen. Svůj nejlepší čas 1´58,490 sekundy zajel ve dvacátém kole a na nejrychlejšího ztratil přes dvě sekundy.

Večer se sejde s Alexem Debonem, který v mistrovství také jede s motocyklem FTR, má s ním větší zkušenosti a společně proberou některé věci, které můžou českému jezdci pomoci třeba už v zítřejší kvalifikaci.

„Především nejsem spokojen se svým výkonem. V motocyklu to dnes nebylo. Zítra se musím v kvalifikaci zlepšit,“ konstatoval po prvním tréninku v Itálii Karel Abraham. „Na stroji jsme dnes opět hodně pracovali, měnili nastavení, zkoušeli převody a v závěru jsem přece jen zrychlil.“

„Máme představu o tom, jak pokračovat, tak to snad bude konečně dobré. Věřím, že mi pomůže i dnešní setkání se zkušeným španělským pilotem  Alexem Debonem, který jede také s FTR, a já s ním chci probrat některé technické detaily,“ řekl závěrem jezdec brněnského týmu Cardion AB Motoracing.

Doporučujeme

Články odjinud