Abraham dojel v Thajsku sedmnáctý

Abraham dojel v Thajsku sedmnáctý

V Thajsku Karla Abrahama trápily potíže s motocyklem, na body nedosáhl, do cíle dorazil jako sedmnáctý.

V thajské kvalifikaci zajel Karel Abraham čas 1:31,374, což stačilo na sedmnácté startovní místo, tedy na šestou řadu. Z šesté řady startoval brněnský závodník i před dvěma týdny v Aragonii. Po kvalifikaci byl Abraham poměrně spokojený:

„Jsem šťastný, protože jsme v kvalifikaci vybojovali nejlepší umístění za celý dosavadní průběh víkendu. Do závodu vyjedeme ze stejného místa jako v Aragónu, což pro nás vypadá nadějně z hlediska boje o body. Ve čtvrtém volném tréninku jsem sice upadl, ale nebylo to nic vážného, ani mně, ani motorce se nic nestalo. Myslím, že vzhledem k teplotám bude závod hodně těžký. Myslím si však, že máme dobrý základ,“ věřil po kvalifikaci Karel Abraham.

Thajský závod byl pro všechny jezdce velmi náročný z hlediska velkého horka, které na okruhu panovalo, teplota vzduchu se pohybovala až kolem 35°C. Karel Abraham měl navíc ještě problém s motocyklem a ten mu nedovoloval jet podle jeho představ. V cíli závodu skončil jako sedmnáctý, což znamená, že nerozšířil svou bodovou sbírku.

„Teplo, které sálalo z trati, bylo hrozné. Obvykle během závodu nepiju, ale tentokrát jsem musel. Myslím, že start se mi povedl velmi dobře, ale bohužel už od warm upu nás trápilo to, že se nám na konci rovinky třásl předek, čímž se uvolnily brzdové destičky, takže jsem při brždění nic necítil. Párkrát mě to překvapilo, takže jsem vyjel z dráhy, ale naštěstí ne až do kačírku, přesto jsem při tom ovšem dost ztratil. Ztratil jsem kontakt se skupinou přede mnou a jel jsem za Polem (Espargarem). Vždycky, když jsem se dostal za něj a zkusil jsem ho předjet, motorka se zatřásla, takže jsem zase musel sundat ruku z plynu. Zůstával jsem s ním v kontaktu a myslím si, že i on měl nějaké technické problémy, protože na mě párkrát zamával, abych ho předjel. Posledních osm nebo deset kol jsem jezdil úplně sám, což pro mě byla nejhorší část závodu. Neustále se mi blokoval předek, přesto jsem však musel hodně tlačit na pilu, protože jsem nechtěl, aby mě kluci, kteří jeli za mnou, předjeli. Bylo to opravdu náročné psychicky i fyzicky. Když jsem uviděl šachovnicový praporek, byl jsem vážně rád. Závod jsem dokončil a zároveň jsem nasbíral nějaké zkušenosti, které se mohou hodit v Japonsku. Pojedeme tam dobře naladění a s touhou bojovat o body," řekl brněnský závodník po historicky prvním závodě MotoGP v Thajsku.

Foto: Angel Nieto Team

Doporučujeme

Články odjinud