Abraham dokončil závod v Barceloně desátý

Abraham dokončil závod v Barceloně desátý

Český jezdec týmu Cardion AB Motoracing obsadil v pátém podniku světového šampionátu desáté místo a v průběžném hodnocení mu s dvaceti čtyřmi body patří dvanáctá příčka.

V pěti závodech královské kubatury MotoGP, kde v letošním ročníku jede Karel Abraham premiérovou sezonu, získal jezdec brněnského závodního týmu celkem tři umístění v první desítce – Jerez sedmé místo, Le Mans a Barcelona desáté.

Pro nováčka v motocyklovém šampionátu určitě velmi dobrý výkon a navíc je stále ve hře o titul pro Nováčka roku 2011, protože Cal Crutchlow je před Abrahamem jen o šest bodů. Výkonem v Katalánsku český jezdec potvrdil, že si své místo v MotoGP rozhodně zaslouží.

Do závodu navíc startoval s pohmožděnou rukou po sobotním pádu v kvalifikaci. „Naštěstí mě to neomezovalo,“ prozradil Karel Abraham, jenž se po startu pohyboval na čtrnáctém místě před Hirošim Aojamou „Start se mi moc nepovedl, ale naštěstí jsem předjel alespoň Aojamu,“ pokračoval Abraham, který pak plánoval předjet De Punieta „Zkusil jsem to v nájezdu do první zatáčky, ale byl jsem tam dlouhý a musel jsem vyjet mimo trať.“

Potom najednou spadli Aojama s De Punietem, což Abraham komentoval slovy: „Měl jsem štěstí, že jsem také nespadl.“ Jezdec prototypu Ducati týmu Cardion AB Motoracing pak zahájil stíhací jízdu za skupinou jezdců, kteří bojovali o deváté místo a to se mu také podařilo.

V posledním kole jel devátý, ale poslední zatáčka před cílovou rovinkou byla parketa pro Lorise Capirossiho. „Byl to těžký souboj a mrzí mě, že jsem nedokázal Capirossiho předjet. Ale i desátá příčka je výborná,“ řekl závěrem Abraham.

Doporučujeme

Články odjinud