Abraham je spokojený s třináctým místem

Abraham je spokojený s třináctým místem

Karel Abraham dokončil závod na okruhu v Silverstone jako třináctý. Se svým výsledkem je spokojený.

Po sobotní kvalifikaci nebyl Karel Abraham příliš spokojený. Třetí trénink se jel na osychající dráze a Karel skončil dvacátý, čtvrtý trénink už se jel na suchém povrchu, brněnský jezdec v něm obsadil až jednadvacáté místo. A nijak lepší to nebylo ani v kvalifikaci, v níž si Karel zajistil start z dvacáté pozice. Po odstoupení Jonase Folgera, který měl nepěkný pád ve warm upu, jel Karel Abraham do závodu nakonec jako devatenáctý.

„S kvalifikací nejsem spokojený. První výjezd byl v pořádku, ale pro ten druhý už jsme nenašli dobrou strategii. Snažil jsem se někoho dalšího následovat, ale pokaždé, když se taková možnost naskytla, byl to někdo pomalejší. Při posledním pokusu jsem zajel o něco lepší čas, ale bohužel jsem si nevšiml, že už mě předtím odmávli. Bývalo by to znamenalo jednu nebo dvě pozice k dobru. Nejsem spokojený, neodvedl jsem dobrou práci, ačkoliv motorka fungovala dobře,“ řekl po kvalifikaci Abraham.



Po závodě už měl ovšem Karel Abraham důvod k radosti. V Silverstone dojel navzdory potížím s motocyklem třináctý, za což si připsal další body do své sbírky. V celkovém pořadí je závodník z Brna na sedmnácté pozici.

„Po nepříliš vydařené kvalifikaci jsem se závodem spokojený. Podařilo se mi dobře odstartovat a zajel jsem dobrý závod, ale určitě se najdou i nějaká negativa. Na rovince byla motorka neklidná, načež se mi pak špatně brzdilo do zatáček. Stalo se mi to dvakrát a nebyl jsem moc daleko od ošklivého pádu, tyto situace mě připravily zhruba o pět vteřin. V úvodu mi dělalo problém držet tempo s Barberou a dalšími, kteří měli měkké pneumatiky. Kolem poloviny závodu se to ale zlepšilo. Začal jsem se cítit silnější. Z 13. místa mám radost a to i přesto, že jezdec přede mnou dojel jen o 0,3 sekundy dříve. Domnívám se, že kdybych měl k dispozici ještě půl kola, předjel bych ho,“ sdělil po závodě brněnský jezdec.

Foto: Aspar

Doporučujeme

Články odjinud