Abraham má naštípnutou, možná i zlomenou loketní kost

Abraham má naštípnutou, možná i zlomenou loketní kost

Českému závodníku týmu Cardion AB Motoracing nepřálo druhý den v Estorilu štěstí, během třetího tréninku měl nehodu a start v závodu Velké ceny je tak pro Abrahama zatím s otazníkem.

Přitom v sobotním dopoledním tréninku zajel Karel Abraham sedmý nejrychlejší čas. Bohužel neobešlo se to bez pádu a ten českému jezdci zkomplikoval situaci v závěru letošního šampionátu. Večer měl Abraham absolvovat další vyšetření a uvidí se, zda ho na start vůbec pustí hlavní lékař.

Dopolední trénink ještě stačili jezdci šestistovek absolvovat, ale po obědě se počasí opět zhoršilo, začalo silně pršet a kvalifikaci pro všechny tři kubatury nakonec Ředitelství závodu zrušilo. Pozice na startu určil nejlepší výsledek z volných tréninků. V případě Karla Abrahama to byl páteční čas, což znamená šestou řadu na startu.

„Na zemi dnes skončilo hodně jezdců. Já měl smůlu v tom, že jsem dostal highsidera v poměrně rychlé zatáčce, motorka mě nakopla a já bohužel spadl na kraj obrubníku,“ komentoval nešťastný okamžik třetího tréninku Karel Abraham.

„Narazil jsem si hodně bolestivě rameno, a jak ukázal rentgen, loketní kost je naštípnutá, možná i zlomená. To řekne až magnetická rezonance, která mě čeká za tři dny. V současné době ruka bolí a tak musím počkat na vyjádření lékaře, zda budu v neděli startovat.“

„Smůla je, že nejrychlejší časy jsme zajeli v pátek při druhém volném tréninku, kdy okruh sice osychal, ale trať byla ještě místy mokrá. To mi nikdy nesedělo. Na suchých pneumatikách jsem proto nejel s takovou jistotou a výsledkem byl třiadvacátý čas.“

„Počasí v neděli asi nebude opět nic moc. Z osmdesáti procent má pršet. Takže, pokud pojedu, bude to určitě náročná bitva. Pokud hustě prší, tak je okruh strašně kluzký,“ uvedl Abraham, jenž to z šesté řady nebude mít vůbec jednoduché.

Doporučujeme

Články odjinud