Abraham: Od podzimu šly časy neuvěřitelně dolů

Abraham: Od podzimu šly časy neuvěřitelně dolů

Karel Abraham absolvoval druhou sérii testů v Sepangu. S časem 2:01,536 se zařadil na celkově 21. místo.

V prvním dni druhé série testů v Sepangu zajel Karel Abraham čas 2:02,394. V následujícím dni si polepšil na 2:01,945 a v závěrečném dni se dostal až na hodnotu 2:01,536. Při kvalifikaci na loňský závod by mu zmíněný čas stačil na desáté místo, při únorových testech tento čas znamená až 21. místo.

Pro porovnání: Při loňské kvalifikaci v Malajsii zaznamenal brněnský jezdec čas 2:02,548. Včera tedy jel zhruba o sekundu rychleji než v loňské kvalifikaci.

Dnes ještě jezdci v Malajsii testují nové pneumatiky Michelin. Další předsezónní test bude následovat 14. března v Kataru. Abrahamovým cílem pro tento test je být nejlepším z jezdců s motocykly specifikace „open“.

Po fyzicky velmi náročných testech v Malajsii, kde panovalo velké horko a vlhko, je Karel Abraham celkem spokojený:

„Na to že tu bylo přes den čtyřicet stupňů, asfalt měl šedesát, anebo pro změnu pršelo, můžeme být spokojení. Upřímně – nejvíc se těším, že v Kataru si konečně všechno otestujeme v příjemném klimatu a ve stabilním počasí. Každopádně jsme zde odvedli kus práce a našli jsme nějaký základ nastavení, na kterém můžeme stavět. Nový motor od Hondy je skvělý, je tam opravdu cítit výrazný posun. Limitujícím faktorem je jednotná elektronika, která trochu omezuje potenciál, který motorka má. S tím se ale musíme porvat. Už teď je jisté, že konkurence letos bude nejsilnější, jakou v MotoGP pamatuju. Časy jsou vyrovnané a oproti podzimu šly neuvěřitelně dolů," říká náš závodník.

Doporučujeme

Články odjinud