Abraham si v Austrálii vyjel nejlepší umístění roku

Abraham si v Austrálii vyjel nejlepší umístění roku

Karel Abraham dorazil v Austrálii do cíle jako jedenáctý, což je jeho zatím nejlepší umístění v letošní sezóně.

V Austrálii jel Karel Abraham na motocyklu Alvara Bautisty, který v tomto závodě u Ducati nahrazoval zraněného Lorenza. V kvalifikaci to delší dobu vypadalo, že by Abraham mohl postoupit do druhé části, ale nakonec mu postup těsně unikl a brněnský jezdec se do závodu pustil ze třinácté pozice.

„Jsem trochu zklamaný, protože dnes tam byla opravdu velká šance na postup do druhé části kvalifikace. Stále mám však problém s tím, že se pode mnou náhle rozvlní motorka, kvůli čemuž ztrácím čas.  Přesto jsem ale i šťastný, protože jsem vyrovnal svůj nejlepší kvalifikační počin z letošního roku a několik kol jsem si dokázal udržet opravdu dobré tempo. Vždycky si říkám, že musíme být připraveni na boj o body, ale teď cítím opravdu velkou šanci. Pokud se však zítra budu cítit dobře, rád bych bojoval ještě i o vyšší pozice. Už teď ale hodnotím jako dobrý víkend,“ řekl po australské kvalifikaci Abraham.

Do australského závodu se Abraham vydal ze třinácté pozice a v cíli dokončil ještě o dvě místa výše. Z Austrálie si tedy Karel veze pět bodů. Dosud měl na svém kontě pět bodů, takže v Austrálii své bodové konto zdvojnásobil.

„S výsledkem musíme být spokojeni, podařilo se nám totiž zdvojnásobit náš dosavadní bodový zisk za celou sezónu. Mám radost, že jsem měl možnost řídit Ducati GP17 a že jsem tak mohl vidět potenciál tohoto motocyklu, ale zároveň je potřeba vzít v úvahu i to, že pro jezdce a mechaniky je náročné najít to nejlepší nastavení během jednoho víkendu. Každopádně jsme však odvedli dobrou práci a v úvodu závodu jsem se cítil opravdu dobře. Pak už motorka celkem klouzala a vlnila se, takže jsem musel změnit mapování, ale to pomohlo jen na pár kol. Další dvě mapování už jsem použít nechtěl, protože ta jsou pro nouzové případy a do cíle zbývalo ještě docela dost kol. Za mnou jedoucí jezdci se mu přibližovali, já jsem chtěl více přidat, ale z motorky už bohužel nešlo dostat víc. Nakonec jsem je ale dokázal udržet za sebou,“ pravil spokojený Abraham po závodě v Austrálii.

Austrálie byla pro Abrahama pravděpodobně posledním závodem na Ducati GP17, příště už tento stroj bude opět mít Alvaro Bautista a Abraham se zase vrátí ke svému o rok staršímu stroji. V Malajsii už totiž chce Jorge Lorenzo znovu závodit, takže Bautista jej nahrazovat nebude. Pokud by nakonec Lorenzo jet nemohl, nahradí jej Pirro.

Foto: Angel Nieto Team

Doporučujeme

Články odjinud