Abraham si v Brně připsal tři body

Abraham si v Brně připsal tři body

Abraham se v Brně chvíli držel i na čtvrtém místě, delší dobu se pohyboval v první desítce, ale kvůli technické závadě nakonec dojel třináctý.

V kvalifikaci na Velkou cenu České republiky vybojoval Abraham s časem 1:56,786 sedmnácté místo na startovním roštu. A před závodem si věřil. Po kvalifikaci uvedl následující:

„Dnešní den byl dobrý. Bylo pěkně a slunečno, ale možná až trochu moc teplo, ale byli jsme schopni tvrdě zapracovat a zkusit různé pneumatiky s kombinacemi nastavení, což se nám evidentně vyplatilo, protože jsme si polepšili v oblastech, v kterých jsme ještě včera ztráceli. Co se kvalifikace týče, tak musím říct, že jsem spokojený. Zajel jsem 1'56,7s, což je na této dráze opravdu rychlý čas. Bohužel jsem už neměl možnost jet poslední rychlé kolo, protože jsem už byl těsně odmávnut, ale každopádně jsem spokojený. Dokázali jsme udělat velký pokrok s motorkou, týmem i co se mě týče a řekl bych, že pro zítřek máme velmi dobrý základ. Časy na kolo jsou hodně vyrovnané a jen těsně jsme se nedostali do QP2, takže zítra musíme o to více zabojovat!“

Nedělní závod byl ovlivněn počasím. Během závodu prostřední třídy pršelo. Když se na trať vydali jezdci královské kubatury, začal povrch osychat. V úvodu závodu došlo k výměnám motocyklů (jezdci v boxech přesedli na stroje s pneumatikami do sucha). Abraham se určitou dobu držel na čtvrté příčce. Postupem času o několik míst přišel, ale stále se držel v elitní desítce. Kvůli technické závadě však nakonec klesl na třinácté místo a v domácím závodě tak získal tři body.

„Myslím, že jsme s týmem o tomto víkendu odvedli velmi dobrou práci. Učinili jsme velké pokroky a ráno jsem na mokrém povrchu sice nebyl až tak rychlý, ale věděli jsme, co máme dál dělat. Před závodem jsem byl celkem nervózní, protože zapršelo, takže jsme museli startovat na mokru, ale měli jsme plán. Navíc motorka byla perfektně připravená. Musel jsem trochu zariskovat, dostal jsem se před několik jezdců a získal jsem nějaké pozice. Tým odvedl vynikající práci, výborně načasoval výměnu motorky v boxech. Při výměně jsme byli rychlí a dokázal jsem hodně zabrat na hladkých pneumatikách. Opět jsem dokázal vybojovat nějaké pozice, ale bohužel mě po třech kolech postihla porucha výfuku, takže motorka už nebyla tak dobrá, jak bych býval potřeboval a začal jsem ztrácet na Aleixe. Pak mě předjeli nějací další jezdci včetně Zarca, který se přede mě dostal na výjezdu z poslední zatáčky. Je to vážně škoda, protože jsem mohl dojet před Aleixem, ale v závěru už jsem ztrácel hodně na výkonu, ale každopádně jsme chtěli body a tři jsme získali,“ prohlásil po svém domácím závodě Abraham.

Foto: Aspar

Doporučujeme

Články odjinud