Abraham v Assenu nedokončil vinou technického problému

Abraham v Assenu nedokončil vinou technického problému

Závod v Assenu pro Karla Abrahama skončil předčasně. Na vině byl technický problém. Konkrétně se jednalo o vadný senzor.

Po pátečních trénincích byl Karel Abraham na patnáctém místě, což mu dodávalo optimismus. V sobotu dopoledne svůj páteční čas vylepšit nedokázal. V odpolední kvalifikaci si pak zajistil start z devatenáctého místa.

„Řekl bych, že dnes se nám práce na motorce povedla a to jak v trénincích, tak i v kvalifikaci. V kvalifikaci jsem při druhém výjezdu jezdil kousek za Pedrosou a kromě jedné zatáčky jsem se cítil silnější ve všech částech okruhu, což je skvělé. Měl přede mnou trochu náskok, ale to jsem pak stáhl, takže to bylo vynikající. Ta jedna zmiňovaná zatáčka udělala rozdíl v čase na kolo, ale jinak jsem byl v podstatě na limitu. Rychlé zatáčky mám sice moc rád, ale motorka se při 240 kilometrech za hodinu třese a při náklonu, v kterém jezdíme, to není příjemné. Cítím, že jsme blízko limitu, takže ačkoliv je z toho devatenácté místo, řekl bych, že jsme s týmem udělali maximum. Rozhodně to bude velmi náročný závod, ale věřím, že budeme bojovat o body,“ věřil Abraham bezprostředně po kvalifikaci.



Karel Abraham si po startu z devatenácté pozice věřil, že by mohl vybojovat body. Jeho nizozemský závod ovšem skončil předčasně vinou technického problému. Jezdec nemohl pokračovat v závodě kvůli vadnému senzoru zadního kola. Svou bodovou sbírku tedy nerozšířil. V průběžném pořadí šampionátu je nyní třiadvacátý.

„Jsem naštvaný, že jsem nedojel závod. Sice to nebyl nijak zvlášť skvěle rozjetý závod, ale dobře jsem odstartoval a jezdil jsem jednadvacátý. Najednou začala motorka vynechávat. Měli jsme nějaký problém se zadním senzorem, který mi neumožnil dokončit závod. Je to škoda,“ smutnil po závodě Abraham.

Foto: Angel Nieto Team

Doporučujeme

Články odjinud