Abraham v Austinu nedojel kvůli bolesti zápěstí

Abraham v Austinu nedojel kvůli bolesti zápěstí

Karel Abraham měl v kvalifikaci těžký pád. Nic vážného se mu sice nestalo, ale byl celkem dost potlučený a kvůli bolesti zápěstí nakonec musel odstoupit ze závodu.

Český jezdec Karel Abraham měl náročnou kvalifikaci. Upadl ve vysoké rychlosti, celkem se potloukl, zajistil si start až z třiadvacáté pozice, přesto však věřil, že v závodě bude moci bojovat o dobrý výsledek.

„Byl to náročný. Dělali jsme maximum, výsledek však vůbec není dobrý. První kolo kvalifikace se podařilo, ale v dalším jsem v zatáčce číslo deset ztratil předek a upadl jsem ve velmi velké rychlosti. Jsem docela potlučený, protože to byl totiž dost těžký pád. Do zítřejšího závodu bohužel nevyrážíme z dobré pozice, přesto se však pokusíme bojovat o co nejlepší výsledek,“ věřil Karel po sobotní kvalifikaci.

Do nedělního závodu startoval Abraham až jako třiadvacátý, navíc měl za sebou těžký pád ze sobotní kvalifikace. Kvůli bolestem zápěstí nakonec musel ze závodu odstoupit. Nedojel ani do poloviny.

„Musel jsem odstoupit ze závodu, protože jsem měl bolesti po včerejším pádu. Mám z toho celkem divný pocit, protože můžu bez problémů chodit, běhat a trénovat v posilovně, ale v závodě mě strašně bolelo zápěstí, prsty, dlaň, rameno a záda. Ve warm-upu jsem se snažil zapojovat jiné svaly, abych odlehčil těm svalům, které mi pak v závodě způsobily problémy. Nakonec mi tým poslal zprávu, abych se vrátil zpět do boxů. Chtěl jsem sice dál závodit, ale bylo pro mě obtížné zatáčet a brzdit. Před závodem v Jerezu budu chodit na rehabilitace a doufám, že se před návratem na trať stihnu uzdravit. V této sezóně jsem poprvé upadl včera, a hned to bylo ve více než 200 km/h. Dopad na zem byl hodně bolestivý, ale jsem rád, že jsem si nic nezlomil. V závodě, v němž jsem mohl se svým týmovým kolegou bojovat o body, jsem ale nakonec nebyl konkurenceschopný. Bohužel mi tělo dnes nedovolilo, abych do toho dal všechno,“ sdělil v neděli brněnský závodník.

Foto: Angel Nieto Team

Doporučujeme

Články odjinud