Abraham v Misanu „otestuje“ zraněné rameno

Abraham v Misanu „otestuje“ zraněné rameno

Po pauze vynucené zraněním ramene se Karel Abraham vrátí na okruhu Marca Simoncelliho v Misanu zpět do startovního pole MotoGP.

Cílem jezdce i celého týmu je absolvovat kompletní závodní program a vyzkoušet stav zraněného ramene při plné zátěži.

Další vyšetření, která Abraham podstoupil, ukázala, že původní diagnóza – pouhé pohmoždění oblasti ramene – nebyla přesná. Po vyšetření magnetickou rezonancí lékaři zjistili, že zranění, které jezdec utrpěl po pádu v Indianapolis, je vážnější. „Rameno vykazuje známky natržení kloubního pouzdra. Prioritou je konzervativní řešení, ale pokud nebude účinné, bude nutné přistoupit k operaci,“ konstatoval Igor Čižmář, primář Traumatologického oddělení Fakultní nemocnice Olomouc a specialista na zranění ruky, lokte a ramene, který Karlu Abrahamovi operoval zraněné zápěstí v roce 2010 a s nímž jezdec konzultoval i jarní zranění klíční kosti.

„Zdaleka se to nezlepšilo tak, jak jsme čekali. Dohodli jsme se, že celý závodní víkend zkusím zvládnout bez jakéhokoliv tlumení bolesti a podle toho uvidíme. Misano je náročná a technická trať, takže pokud mě to nebude omezovat tady, měl bych zvládnout i zbytek sezony. Po víkendu se uvidí, jestli budeme pokračovat v rehabilitaci, nebo jestli půjdu na operaci. V takovém případě bychom se museli rozhodnout, jestli ji podstoupím hned nebo až po skončení sezony,“ nastínil Abraham s tím, že rekonvalescence po zákroku by trvala řádově několik měsíců a že udělá všechno proto, aby se operaci vyhnul.

Doporučujeme

Články odjinud