Abrahamovi nevyměnili nespolehlivý motor

Z motoru mu pak začal v druhé polovině závodu unikat olej a nakonec byl důvodem jeho pádu v posledním kole. Díky tomu nedokončil závod a navíc si dokonce naštípnul loni operovanou navikulárku v zápěstí.

V kvalifikaci si jezdec brněnského týmu Cardion AB Motoracing zajel pro parádní umístění ve čtvrté řadě a vypadalo to na zajímavý závod. Bohužel po ranním zahřívacím tréninku tým upozornil zástupce společnosti Geo Technology na problémy s motorem. Ten totiž špatně fungoval při jízdě na pátý nebo šestý převodový stupeň.

Tato švýcarská firma má na starosti údržbu 600ccm oficiálních pohonných jednotek Moto2, ale u českého týmu jejich stížnost vyřešili výměnou řídící elektroniky. Určitě dobrý přístup pokud by se to opravdu týkalo elektroniky, protože v druhé polovině závodu začal Abrahamovi unikat olej, což mělo pravděpodobně za následek pád hned několika jezdců v závěru závodu Moto2.

„Je to smůla, třetí nezaviněný pád v této sezoně. Přitom až do poloviny závodu to vypadalo celkem dobře. Jezdil jsem kolem sedmnáctého místa a držel se ve skupince, kde byl i vedoucí jezdec šampionátu Elias. Jenže pak mi začala klouzat noha na stupačce a špatně se mi řadilo,“ řekl po závodě v Silverstonu Karel Abraham.

„V té chvíli už unikal z motoru olej a stříkal na zadní kolo, které klouzalo hlavně v levých zatáčkách. Snažil jsem se dojet, ale v posledním kole jsem dostal highsider. Společně se mnou tam ale spadlo víc jezdců, zřejmě na oleji, který unikal z mého motoru. Talamacsi, který tam skončil na zemi o kolo dřív, se zlobil, ale my jsme na problémy s motorem po warm upu upozornili.“

„Motor je zaplombovaný, nic s tím udělat nemůžeme, jen požádat o výměnu. Tu nám ale odmítli. Přitom jsme motor po Silverstonu vraceli a dostaneme nový. Bohužel jsem si při pádu naštípl navikulárku v místě, kde ji mám ještě sešroubovanou z loňska. Po závodě jsem šel na vyšetření do mobilní kliniky doktora Costy a ten řekl, že to k operaci není a že uvidíme příští týden.“

„Takže ze Silverstonu odjíždíme podle plánu rovnou do Assenu, ale jestli budu startovat příští sobotu, to se teprve uvidí,“ uvedl Karel Abraham, jemuž dnešní pád může negativně ovlivnit letošní sezonu.

Doporučujeme

Články odjinud