AC Milán vzdal hold Simoncelliho památce

AC Milán vzdal hold Simoncelliho památce

V neděli uctili všichni na stadionu Giuseppe Meazza památku na svého krajana Marca Simoncelliho a těsně před zápasem s US Leccena nastoupilo na trávník AC Milánu padesát osm dětí jejich přípravky.

Loňský třiadvacátý říjen se zapsal do srdcí všech Italů a vzpomínka na tragicky zesnulého Marca Simoncelliho je stále živá. Simoncelli zemřel na následky zranění, které utrpěl při nehodě v závodu Velké ceny Malajsie. Přesně v ten den hrál AC Milán doma v Itálii ligový zápas s Lecce.

Fotbal a závody motocyklů jsou dvě opravdu odlišná odvětví, ale ne v tomto případě. Právě naopak. Marco Simoncelli byl velkým fanouškem AC Milán a osobně se znal s mnohými hráči jako například s Massimem Ambrosinim nebo gólmanem Christianem Abbiatim. Navíc po svém návratu z Malajsie měl v plánu navštívit Milanello, sportovní centrum, které patří klubu AC Milán.

V neděli hrál AC Milán další zápas s US Lecce a při této příležitosti uctili památku na svého kamaráda. Těsně před výkopem přišlo na trávník padesát osm (#58, Simoncelliho startovní číslo) dětí, které přinesly dres s jeho číslem podepsaný všemi hráči italského týmu a na velkoplošné obrazovce zavzpomínali na Simoncelliho éru v MotoGP. AC Milán zápas vyhrál, což by ´Super Sic´ jistě ocenil a pro všechny ostatní to byla nejlepší tečka za nedělním odpolednem na stadionu Giuseppe Meazza.

--- VIDEO ---

Doporučujeme

Články odjinud