Alex Márquez přestupuje do Gresiniho týmu

Alex Márquez přestupuje do Gresiniho týmu

Alex Márquez na konci letošního roku opustí tým LCR Honda a přesune se do Gresiniho týmu, kde bude novým kolegou Fabio di Giannantonia.

Tým LCR Honda tento týden potvrdil, že Alex Márquez od nich na konci tohoto roku, kdy mu končí současná smlouva, odejde. A dnes dorazila oficiální zpráva z týmu Gresini Racing, v níž se potvrzuje, že Alex Márquez bude jejich jezdcem od roku 2023.

Fabio di Giannantonio, který je letos prvním rokem v královské kubatuře, u Gresiniho týmu zůstane i příští rok. Enea Bastianini od Gresiniho odejde, ale měl by zůstat s Ducati. Zatím ovšem ještě nebylo oficiálně potvrzeno, zda bude jezdit pro tovární tým nebo pro Pramac.

„Jsem velmi šťastný, že mohu oznámit, že jsem se připojil ke Gresini Racing MotoGP™,“ prohlásil Alex Márquez při příležitosti podpisu nové smlouvy. „A také jsem velmi nadšený, že teď pro mě začíná nové dobrodružství. Bylo pro mě zásadní udělat nějakou změnu, abych znovu získal stejnou motivaci, jakou jsem měl, když jsem vstoupil do této kategorie. Nejlepší volbou pro mě bylo spojit se s týmem, který pomáhal psát historii tohoto šampionátu. Rád bych poděkoval celému týmu Gresini Racing za důvěru. Nicméně před tím, než se s maximální motivací pustím do sezóny 2023, mám před sebou ještě polovinu této sezóny, v níž chci ze sebe také vydat maximum,“ dodal mladší z bratrů Márquezových.

Zdroj a foto: Gresini

Doporučujeme

Články odjinud