Álex Rins poprvé testoval v Albacete

Álex Rins poprvé testoval v Albacete

Jezdci týmu Monlau Competicion Miguel Oliveira a Álex Rins testovali koncem týdne své nové 250ccm prototypy Honda na dráze španělského okruhu v Albacete. Álex Rins letos vůbec poprvé.

Během tří dnů v Albacete vyzkoušel Miguel Olivera svůj motocyklový prototyp Honda NSF250R, ale také stačil testovat v sedle nového podvozku značky Suter. „Test proběhl v pozitivním duchu. První den jsme jezdili s Hondou a hledali ideální kontakt se strojem, takže jsme tím získali možnost srovnání, když jsme pak o něco později jezdili s motocyklem Suter,“ řekl k testu v Albacete Miguel Oliveira.

„Vypadá to, že nám Suter sedí víc a to i navzdory skutečnosti, že je to nový stroj a s tím spojené klasické problémy,“ pokračoval Portugalec. „Z Albacete odjíždíme spokojení, protože motorka má pořád velký prostor pro zlepšení.“

Álex Rins ještě loni závodil ve španělském šampionátu CEV. Po skončení sezony podepsal smlouvu s Monlau Competicion a stal se jezdcem seriálu Grand Prix. Bohužel začátkem roku havaroval při tréninku, zranil si rameno, musel na operaci a začátek předsezonní přípravy nestihl. Tento týden testoval vůbec poprvé společně s týmovým kolegou Miguelem Oliveirou.

„Test dopadl dobře a my z Albacete odjíždíme s dobrým pocitem. Nějakou dobu jsem už na motorce neseděl. Ve skutečnosti od prosincového testu ve Valencii,“ uvedl Álex Rins. „Na dráze jsme získali správné tempo a rychlost, takže naše motorka je připravená pro oficiální test v Jerezu.“

„Ještě mě trošku bolelo rameno, ale teď mám nějaký čas na regeneraci a uvidíme, zda se mi podaří do začátku tohoto důležitého testu plně uzdravit,“ řekl Rins, jehož v době léčby operovaného ramene zastoupil v předsezonní přípravě bratr Marca Márqueze, Álex.

Miguel Oliveira (Monlau Competicion) - test Albacete 03/2012

Doporučujeme

Články odjinud