Američan chce u tovární Yamahy získat další zkušenosti

Američan chce u tovární Yamahy získat další zkušenosti

Ben Spies přestoupil k týmu, který vyhrál potřetí v řadě co se jen dalo s přesvědčením, že využije příležitosti a získá nějakou tu zkušenost od svého španělského kolegy.

Spolupráce mezi Jorge Lorenzem a Valentinem Rossim byla v posledních třech letech řekněme lehce omezena a s příchodem jezdce z Texasu se má u stáje s třemi ladičkami ve znaku v tomto směru mnohé změnit.

Dělící příčku v boxech sice bourat nebudou, ale podle vedení se hlavně zdokonalí výměna dat a informací mezi oběma jezdci. Ben Spies tak cítí velkou příležitost se něčemu novému od svého týmového kolegy přiučit.

„Je to něco, na co se skutečně těším, protože bych se od něho opravdu rád něco naučil,“ uvedl Ben Spies. „Rozhodně je nyní na špici, ale co jsem měl možnost během roku vidět, tak je tu pár oblastí, kde bych rád pokračoval, protože to jsou mé silné stránky, ale také se potřebuji zlepšit. Je tam spousta věcí, kde se mu daří a dělá je opravdu dobře. Ne, že bych chtěl čistě kopírovat, ale snažit se to vyzkoušet a přidat k tomu něco svého.“

„Jako jezdec se potřebuji zlepšit, to je mi jasné. Oba máme rozdílné styly jízdy, ale daří se mi s motocyklem GP zlepšovat a chci v tom pokračovat, abych byl v příštím roce ve všech ohledech lepší,“ pokračoval Američan, jenž zatím neví, jaký bude jeho podíl na vývoji prototypu M1.

„Rád bych myslel, že po stránce vývoje na tom nejsem špatně, ale zároveň nemám na motorce MotoGP tunu zkušeností, nicméně se už těším až dostaneme a vyzkoušíme nový materiál,“ řekl závěrem Ben Spies.

Doporučujeme

Články odjinud