Američan Hayden letos poprvé přijede na ostrov Man

Američan Hayden letos poprvé přijede na ostrov Man

Jezdec tovární Ducati navštíví osmého června ostrov Man a stejně jako jeho současný týmový kolega Rossi ochutná atmosféru jízdou klasickým horským okruhem v rámci oslav stého výročí Isle of Man TT 2011.

Američan nebude na slavném ostrově všech motorkářů sám, společnost mu bude dělat vítěz pěti závodů z roku 2010 Ian Hutchinson a pětinásobný mistr světa třídy 500ccm, Australan Mick Doohan. ´Kentucky Kid´ také odstartuje druhý závod Monster Energy Supersport, kde zároveň předá ceny nejlepším.

„Na ostrov Man se doopravdy těším,“ řekl Nicky Hayden. „Byl jsem na všech možných závodech, jaké si jen můžete představit – Daytona 200, Jerez MotoGP, Anaheim Supercross, Namur World Motocross, ale nikdy jsem nebyl na ostrově Man nebo podobném ryze silničním závodu.“

„TT je prostě jedna z událostí, kterou chce každý z fanoušků vidět. Já jsem velkým fanouškem všech druhů motocyklových závodů a cítím, že toto je rozhodně něco, co mi ještě chybí. Lidé mi říkali ´Musíš zajet na TT´ a teď jsem konečně dostal svou šanci. Těším se na setkání s jezdci a chci vidět co a jak dělají,“ řekl Hayden, jenž má respekt vůči jezdcům závodícím na silničních okruzích.

Manažer Paul Phillips z Isle of Man k návštěvě amerického jezdce a mistra světa MotoGP z roku 2006 k tomu uvedl: „Věřím, že fanoušci TT Nicky Haydena skvěle přivítají, když letos přijede na ostrov Man. Jeho návštěva představuje perfektní podporu tohoto podniku, je jedním ze skvělých závodníků současných motocyklových závodů a jsme si jisti, že si silniční závod užije.“

Doporučujeme

Články odjinud