Americký Monster chce zvýšit svůj podíl v MS

Americký výrobce energetických nápojů plánuje v příštím roce mnohem výraznější zapojení v mistrovství světa, kde nyní podporuje tým Yamaha Tech3 v MotoGP.

Americký gigant je blízko podpisu smlouvy o prodloužení spolupráce s Herve Poncharalem, šéfem francouzského Tech 3 v královské kubatuře a to i za předpokladu, že jim koncem sezony může odejít Američan Ben Spies k továrnímu týmu Yamahy.

Zatím není jasné, jak dopadne jednání ohledně francouzského týmu Tech3 v kubatuře Moto2, kde nyní závodí Raffaele De Rosa a Juki Takahaši, který v letošním roce už jeden závod vyhrál. Vedení týmu totiž o této možnosti spolupráce jednalo s Monster Energy minulý týden v Laguně Seca.

Aktivity Monster Energy v MotoGP má na starosti Bob Moore, který rovněž hájí zájmy Bradley Smithe a Cala Crutchlowa. Pro Motorcycle News Moor k této věci řekl: „Navrhl jsem rozšíření spolupráce s Tech 3 na Moto2 a oni tím byli nadšeni. Vztahem s Tech 3 a Yamahou jsou velmi spokojeni.“

Monster ve všech třech kubaturách mistrovství světa podporuje hned několik jezdců, jako například Bradley Smithe z Bancaja Aspar, ale také devítinásobného mistra světa Valentina Rossiho.

„Věřím, že v roce 2011 budou expandovat mnohem víc v MotoGP a Moto2, ale nyní neučiní žádné rozhodnutí až do doby než bude jasné, co udělá Valentino Rossi. To je pro ně vysoká priorita,“ řekl Moor.

Ohledně budoucnosti Valentina Rossiho je nyní spousta spekulací, ale vše bude jasné už v polovině srpna, protože právě Brno bude po závodu české Grand Prix místem, kde se má potvrdit jeho možný přestup k italské Ducati.

 

Doporučujeme

Články odjinud