Ani jeden z jezdců týmu Pramac v Německu nedojel

Aleix Espargaró se na Sachsenringu nezaviněně zapletl do hromadné havárie, Mika Kallio upadl se studenými pneumatikami hned po novém startu.

Velice nevydařený závod má za sebou tým Pramac Racing. Ani jeden z jeho jezdců Velkou cenu Německa na Sachsenringu nedokončil.

Aleix Espargaró se nechtěně zapojil do hromadné havárie, která vedla k přerušení závodu. Jel v té době na dvanáctém místě a nestihl se vyhnout motorce Randyho de Punieta. Podle nového pravidla se musí jezdec do pěti minut dostavit do boxů, aby byl připuštěn ke startu do nového závodu. Espargarův motocykl byl navíc dost poškozen a jezdec měl bolesti v pravém zápěstí a na krku. Rentgenové vyšetření v mobilní klinice sice neprokázalo žádné zlomeniny, jen řeznou ránu na koleni, která si vyžádala zašití dvěma stehy, ale v nemocnici v Chemnitzu lékaři zjistili zlomeninu sedmého obratle. Snímek byl odeslán jezdcově osobnímu lékaři, který posoudí, zdali se jedná o novou či starší zlomeninu. O jeho startu v Laguna Seca se ještě rozhodne. Mika Kallio upadl po druhém startu hned v první zatáčce, když mu podklouzla nezahřátá zadní pneumatika.

Kalliovi se přitom před přerušením začínalo dařit. "Chtěl jsem po druhém startu získat několik pozic, ale bohužel mi hned, jak jsem zatočil, uklouzla motorka. Škoda, protože jsem měl v prvních devíti kolech dobrou rychlost. Navzdory špatnému startu jsem získal zpátky tři pozice a byl jsem blízko jezdcům před sebou, kteří bojovali o osmou pozici. Naštěstí jsem se vyhnul motorkám, které po nehodě ležely na trati, ale bohužel můj závod skončil v první zatáčce po druhém startu," litoval Fin, který doufá, že ve Velké ceně USA zajede lepší výsledek.

Espargaró se před svým pádem také dotahoval na soupeře před sebou. "Mohl jsem snadno bojovat o osmé místo. Bohužel jsem narazil na de Punietovu motorku, která ležela těsně přede mnou. Nemohl jsem se jí vyhnout," přiznal Španěl, jehož motorka byla po pádu natolik zničená, že ji jezdec nemohl dovést do boxů, aby směl nastoupit k opakovanému startu. "Měl jsem bolesti v pravém zápěstí a krku, tak jsem si chtěl zkusit zahřívací kolo, abych zjistil svůj fyzický stav. Škoda. Cítil jsem se dobře, mohl jsem zajet dobrý výsledek."

Doporučujeme

Články odjinud